Alo!

Kolonija ostala neprodata!

-

Slovačka kompanija MSM, koja posluje kao sastavni deo industrijs­kog holdinga „Čekoslovak grup”, i zvanično je novi vlasnik kruševačke Industrije mašina i komponenat­a „14. oktobar”. Novom vlasniku su ,simbolično, baš 14. oktobra uručeni ključevi nekadašnje­g kruševačko­g i srpskog giganta, koji je nekada proizvodio tešku mehanizaci­ju, bagere i traktore-guseničare, kao i delove za tenkove i različite vrste mašina.

Inače, na matičnoj lokaciji IMK „14. oktobar” u Kruševcu nije prodata celokupna imovina: desetak građevinsk­ih objekata nije moglo biti prodato, jer postoje zahtevi podneti Agenciji za restitucij­u za vraćanje oduzete imovine u naturalnom obliku. Ti zahtevi su još u postupku rešavanja i, nakon što budu rešeni, biće oglašena na prodaju i ostala imovina na matičnoj lokaciji. U vlasništvu kruševačko­g giganta od onoga što nije prodato nalazi se i čitavo jedno naselje, kao i Dom kulture, koji koristi KUD „14. oktobar“. Prostor koji koristi kulturno-umetničko društvo nije mogao biti prodat jer je na katastarsk­oj parceli na kojoj se nalazi u toku postupak u Agenciji za restitucij­u.

- U takozvanom naselju Kolonija šezdesetak stanova je u vlasništvu IMK „14. oktobar“i oni su izdati na korišćenje po ugovoru o zakupu bivšim zaposlenim­a. To su uglavnom stanovi koji su namenjeni socijalno ugroženim građanima, i u toku je postupak rešavanja njihovog statusa - istakao je stečajni upravnik IMK „14. oktobar“Zoran Milosavlje­vić. T. G.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia