Alo!

NISAM POLITIČ DELI LAŽNA OBE

- Piše: IVANA ŽIGIĆ ivana.zigic@alo.rs

Najveći ponos Aleksandra Jovičića, predsednik­a opštine Palilula, kako kaže, njegovi su Palilulci „i sa desne i sa leve strane Dunava“. U intervjuu za „Alo!“navodi šta je sve uradio za građane svoje opštine, te čime namerava da im olakša i ulepša život u narednom periodu.

Objašnjava, za početak, zbog čega je ponosan na Palilulce.

- Ponosam sam na sve njih jer smo zajedno za ovih godinu i po uradili mnogo i znam da ćemo u narednom periodu nizati sve bolje rezultate, čime će život biti lakši i lepši.

 Šta je to najbitnije što ste, kako kažete, svi zajedno uradili, te koje ste najbitnije promene uveli otkako ste na čelu Palilule?

- Mnogo smo toga promenili nabolje i mnogo toga još planiramo da menjamo. Za mene je najbitnije da je promenjen odnos prema građanima. Opština je sada ono što je uvek trebalo da bude, a to je servis građana. Ne samo da sada imamo dan otvorenih vrata, jedan dan u svakoj nedelji kada lično primam građane, nego sam ličnim primerom podstakao većnike da dve trećine svog radnog vremena provode na terenu i komunicira­ju sa građanima, slušaju njihove zahteve, predloge, probleme i ideje. Odgovor „mi nismo nadležni, obratite se Peri, Miki, Žiki“ne postoji u našem vokabularu. Naš slogan je „Naša kuća Palilula“i svi radimo u skladu sa tim.

 Koliko je parkova izgrađeno i javnih površina uređeno?

- Do sada je izgrađeno šest dečjih igrališta i isto toliko teretana na otvorenom i za to je iz budžeta izdvojeno oko 32 miliona dinara. Takođe smo rekonstrui­sali parkove na osam lokacija na levoj

i

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia