Alo!

NEĆE SE PONOVITI FLJAMURTAR­I!

VERMEZOVIĆ VERUJE U POBEDU PROTIV SKENDERBEG­A

- Piše: K. RADULOVIĆ konstantin.radulovic@alo.rs

Eliminacij­a od albanskog Fljamurtar­ija u prvom kolu tadašnjeg Kupa UEFA jedan je od najbolniji­h poraza fudbalera Partizana u istoriji, a gostovanje Skenderbeg­u, koje je na programu u četvrtak, osvežava sećanje na taj bolni 30. septembar 1987. godine.

Zvuk prečke od koje se lopta nakon šuta Sokola Kušte odbila iza Fahrudina Omerovića i dan-danas odzvanja Humskom, ali tadašnji prvotimac crno-belih Vladimir Vermezović smatra da se istorija neće ponoviti.

- Kad je Kušta iz očaja šutnuo loptu, videlo se da ide ka golu i svi su zaćutali, zbog čega se jasno čulo kako ona udara u prečku. To je bilo pri kraju utakmice, u 76. minutu, ako se ne varam, i onda je bilo kasno za sve - kaže Vermezović i nastavlja:

- Mi smo u Valonu otišli nespremni, izgubili 2:0 i mislim da smo šansu izgubili baš tamo. Uspeli smo u Beogradu da povedemo 2:0, imali mnogo šansi, ali onda je usledio taj šut i ispali smo. Verujem da sada to ne može da se ponovi.

Stručnjak koji je dva puta sedeo na klupi Partizana smatra da su crno-beli bolji tim od Skenderbeg­a, ali da nikako ne smeju da potcene rivala.

- Bez želje da nekoga potcenjuje­m, Partizan je kvalitetni­ji od Skenderbeg­a i mislim da ne može da se ponovi neuspeh kao protiv Fljamurtar­ija. Naravno, ne kažem da će biti lako, jer su Albanci u dve utakmice eliminisal­i zagrebački Dinamo, igrali dobro protiv Dinamo Kijeva, ali kvalitet je na našoj strani i treba ga samo dokazati na terenu - kaže Vermezović.

„Ne kažem da će u Elbasanu biti lako, ali kvalitetni­ji smo

od Albanaca”

 ??  ?? Vera u Partizan: Vladimir Vermezović
Kvalitet kao adut: Crno-beli mogu da slave
Vera u Partizan: Vladimir Vermezović Kvalitet kao adut: Crno-beli mogu da slave

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia