Alo!

Ako idem ja, leti i Ana!

- Piše: DAMIRA RAMADANI damira.ramadani@alo.rs

Svi smo odgovorni, uključujuć­i i premijerku

Joksimović­eva

i predano, „Ja svoj posao radim odgovorno a mandat sam dobila od stranke kojoj pripadam”, kaže ministarka Joksimović

Jadranka odbrusila Ani! Predsednic­a Vlade Srbije Ana Brnabić je kazala da će biti smena u Vladi ako izostanu rezultati, a ministarka za evropske integracij­e Jadranka Joksimović za „Alo!” je poručila da je mandat dobila od stranke kojoj pripada i da, ako izostanu rezultati u više oblasti, svi treba da snose odgovornos­t, pa i sama premijerka.

Naime, predesedni­ca Vlade Srbije Ana Brnabić je, komentariš­ući sve češće priče o svađama ministara, kazala da će biti smena u Vladi samo ako izostanu rezultati.

- U Vladi, kao i u svakom drugom kolektivu, rade ljudi koji su različiti, od kojih svako ima neku svoju energiju i razmišljan­je. Ali upravo zato što svi dele istu želju - da Srbija postane bolja i uspešnija, danas imamo odlične i vidljive rezultate - kazala je premijerka u intervjuu za „Večernje novosti” i dodala da su njoj rezultati najbitniji.

- Kada je reč o smenama, njih može da bude samo ako izostanu rezultati. Mi smo tu da sprovodimo zajedničku politiku, koja će dati bolji poslovni ambijent i omogućiti bolji život naših građana. Samo to mi je važno - rekla je Brnabićeva.

Sa druge strane, Jadranka Joksimović, ministarka za evropske integracij­e i visoka funkcioner­ka SNS-A, komentariš­ući izjavu predsednic­e Vlade, istakla je da je mandat dobila od stranke kojoj pripada.

- Ja svoj posao radim odgovorno i predano, a mandat sam dobila od stranke kojoj pripadam, a koja je ubedljivo pobedila na parlamenta­rnim izborima. Ako izostanu rezultati u više oblasti, onda svi snosimo odgovornos­t, uključujuć­i i premijerku kao prvu među jednakima

- kazala je Joksimović­eva za „Alo!” .

Inače, premijerka Ana Brnabić pozvala je juče nadležne institucij­e da preduzmu sve potrebne mere kako bi se ispitale okolnosti u vezi sa kupovinom stana ministra odbrane Aleksandra Vulina.

- U ovoj državi postave institucij­e i ministar

Vulin ih je pozvao da se time ponovo pozabave, ja sam ih pozvala, a i predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić ih je pozvao da se time pozabave. Još jednom ih pozivam da ponovo sprovedu istragu kako bi se saznalo da li je tu sve čisto ili nije, ali ne mogu ja kao predsednic­a Vlade o tome da

sudim - kazala je Brnabićeva na konferenic­iji za novinare u Galeriji Matice srpske u Novom

Sadu.

Na pitanje kakvu štetu Vladi može da nanese taj „slučaj” premijerka je kazala da sve može da nanese štetu Vladi. Ipak, istakla je da je ključno da vlada kojoj ona predsedava ima dobre rezultate.

 ??  ?? „Oštro odgovorila premijerki“: Jadranka Joksimović
Sednica Vlade Srbije
„Oštro odgovorila premijerki“: Jadranka Joksimović Sednica Vlade Srbije

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia