Alo!

Bože, oprosti mu!

-

D ok se javnost zgražava i baca drvlje i kamenje na mitropolit­a crnogosrko-primorskog Amfilohija, koji je rekao da Srpkinje u svojim utrobama pobiju za jednu godinu više dece nego što su pobili Musolini, Hitler i Broz, nezapaženo prolazi priča o drugom vladici, koji je stvarno grešan!

S vi koji jesu vernici verovatno znaju i da je to što on govori zvaničan stav SPC, koja je po pitanju abortusa isključiva i radikalna, i da je za Crkvu to najveći greh. Pritom nije Amfilohije o abortusima govorio na TV-U, nego u bogomolji.

V ladika Grigorije nije ništa komentaris­ao, on je uradio, i to gnusnu i bezočnu stvar. On je pokazao da ga nije briga za Srbe, i to one koji su manjina u Hrvatskoj, gde su tretirani ne moram ni da vam objašnjava­m kako. Bez imalo obzira, Grigorije je naredio da jedini legitimni predstavni­ci Srba iz Dubrovnika, većnici SNVA (Veće srpske nacionalne manjine), napuste malu kancelarij­u od svega 15 metara kvadratnih, za koju su Crkvi i Hercegovač­koj eparhiji godinama uredno plaćali mesečni zakup od 2.000 kuna.

A razlog za to je što, kako su objasnili očajni dubrovački Srbi u pismu upućenom patrijarhu Irineju, vladika namerava da crkveni prostor komercijal­izuje otvaranjem restorana! - Srbi u Hrvatskoj trenutno su najugrožen­ija i najobespra­vljenija zajednica u Evropi i bilo bi prirodno da naša crkva i episkopi imaju ključnu ulogu u očuvanju nacionalno­g identiteta, da okupljaju i pomažu svoj narod i vernike, umesto što ih teraju i izbacuju na ulicu za šaku srebrenjak­a - kaže se u obraćanju Srba patrijarhu. Sada je Irinej na potezu, a poruku ste shvatili...

 ?? Jelena Đondović novinar ??
Jelena Đondović novinar

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia