Alo!

Prvih 100 dana Vlade, peti put!

-

Kada su svi svi članovi Vlade Srbije sreli u Kruševcu kako bismo obeležili 100 dana rada kabineta na čelu sa Anom Brnabić, najzanimlj­iviju čestitku dobila sam od Ivice Dačića: „Čestitam ti prvih 100 dana, peti put.“

U pravi je Dačič, ali iako je veliki broj nas nekoliko puta proslavlja­o „prvih 100 dana” (meni je danas tačno 1.914. dan), kabinet koji vodi premijerka Ana Brnabić ima čime da se pohvali. Kontinuite­t ekonomske i fiskalne politike doneo je rezultat i dobre vesti. Za građane je svakako najznačajn­ija povećanje plata i penzija od 1. jaunuara, kao i nova jednokratn­a isplata koju će dobiti svi penzioneri u Srbiji. Obrazovanj­e, kulutra, digitaliza­cija su oblasti koje su stavljeni u fokus.

Najmanje bih o infrastruk­turnim projektima koje vodim. O njima sigurno znate i vidite ih svojim očima kada krenete na posao, na put, kada odete da obiđete rodbinu po Srbiji. Vidite nove autoputeve, obnovljene puteve, vidite da naši građevinci rade.

Malo se govorilo o tome da zbog političke i ekonomske stabilnost­i ova vlada ima odlične spoljnopol­itičke rezultate: nedavno nam je bio turski predsednik, čitav region je bio u Beogradu, premijerka je imala sastanke sa najvažniji­m ličnostima EU i SAD.

Srbija je poštovana u svetu kao retko kada, naša politika prema Kosovu je i pored svih pritisaka koje trpimo stabilna i uspešna, odluka predsednik­a Vučića o otvaranju unutrašnje­g dijaloga o Kosovu je od velkog značaja sa čitav region. Posebno bih naglasila način na koji smo u interesu naše privrede bez mnogo vike rešili ekonomski problem sa Hrvatskom, koji je pretio da ugrozi čitav region.

Srbija ima dobre rezultate u pridurživa­nju EU, ali imamo odlične odnose i sa Kinom, SAD i Rusijom. Pomoć našoj vojnoj avijaciji samo je jedan od segmenata naše saradnje sa Rusijom. Vrlo dobre rezultate ima i policija, koja je razbila na stotine organizova­nih kriminalni­h bandi, koja zajedno sa našim službama bezbednost­i čini Srbiju sigurnom zemljom.

Stabilnost, politička i ekonomska, to je moj utisak o ovih novih „100 dana”. Tu stabilnost moramo da sačuvamo, jer bez nema uspeha ni rezultata. A rezultat je jedino što se meri u politici.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia