Alo!

BUDI SE, PARTIZANE

„Rival ima evroligašk­i tim, mi tek stvaramo ekipu, ali idemo na pobedu“, kaže trener Miroslav Nikolić

- Piše: KONSTANTIN RADULOVIĆ konstantin.radulovic@alo.rs

Košarkaši Partizana večeras će pred svojim navijačima debitovati u ovogodišnj­em izdanju Evrokupa, a na noge crnobelima dolazi ekipa Lijetuvas Ritasa (20), koja je apsolutni favorit.

Svestan je toga i Miroslav Nikolić, trener kluba iz Humske, koji ističe da je njegova ekipa još u fazi stvaranja, dok rival dolazi u Beograd sa evroligašk­im pedigreom. Ipak, popularni Muta ne želi unapred da se preda, već veruje da njegov tim može da iznenadi goste.

- Ritas je protiv Žalgirisa odigrao na jednu loptu, a ne zaboravite da je to evroligašk­a ekipa. U stvari, i oni su evroligašk­a ekipa. Imaju sedmoricu stranaca, napravili su tim koji želi da bude prvi u grupi i veoma su iskusni. Mi, s druge strane, imamo mladu ekipu koja se tek stvara i naša želja je da pokažemo talenat. U svakom slučaju, Partizan uvek ide na pobedu, pa će tako biti i večeras - kaže Nikolić.

Strateg crno-belih ne može da računa na povređenog Marka Čakarevića i novopridoš­log centra Samarda Samjuelsa, koji još nije počeo s trenizima. Uprkos tome, mladi Strahinja Gavrilović ne želi da se preda.

- Za ovu mladu ekipu je značajan svaki meč u Evrokupu kako bi stekla neophodno iskustvo. Trudićemo se da sprovedemo u delo ono što smo radili na treninzima, a verujem da će i navijači doći u što većem broju da zajedno pokušamo da ostvarimo dobar rezultat, jer nam njihova podrška mnogo znači - ističe Gavrilović.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia