Alo!

Fudbal je kao žena, nikad nisi siguran

FAHRUDIN JUSUFI POZIVA NA OPREZ PRE PUT U ALBANIJU

- Piše: KONSTANTIN RADULOVIĆ konstantin.radulovic@alo.rs

„Svi se nadamo pobedi, ali u sportu je sve moguće i treba biti pažljiv“, kaže legendarni trener

Gostovanje srpskog šampiona Partizana u Albaniji bez ikakve dileme ima daleko veći značaj od pukog devedeseto­minutnog odmeravanj­a snaga sa ekipom Skenderbeg­a, budući da je višedeceni­jska tenzija između dva naroda celu priču nesumnjivo izvela izvan sportskih okvira.

Dva kluba iz Srbije i Albanije poslednji put su snage odmerili čuvene 1987. godine, kad je Partizan eliminisan od Fljamurtar­ija i to je jedan od najbolniji­h trenutaka u istoriji crno-belih. Na klupi kluba iz Humske tada je sedeo legendarni Fahrudin Jusufi, koji i tri decenije kasnije ne može da se pomiri s tim porazom.

- Pre svega, nemojte mene uvlačiti na teren politike. Ja sam Goranac i s tim nemam veze. Fudbal se igra na terenu i treba se koncentris­ati na igru. Naravno da se svi nadamo pobedi Partizana, ali moramo da budemo oprezni i spremni na veliku borbu. Znate, fudbal je kao i žena, nikad niste sigurni šta će biti - kaže Jusufi. da često pomisli na taj meč protiv Fljamurtar­ija i dodaje:

- Eto, mi smo u Beogradu bili mnogo bolji rival od Albanaca, oni su bukvalno jednom šutnuli na gol i eliminisal­i nas iz Evrope. Sada je fudbal mnogo napredovao i verujem da Skenderbeg igra ozbiljan fudbal, iako ga nijednom nisam gledao. Zato Partizan mora da bude maksimalno koncentris­an i oprezan

- kaže Jusufi.

 ??  ?? Pametno do slavlja: Fudbaleri Partizana Pamet u glavu: Fahrudin Jusufi
Pametno do slavlja: Fudbaleri Partizana Pamet u glavu: Fahrudin Jusufi

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia