Alo!

Ruski agenti iz Srbije nišane NATO!

OTKRIVAMO!

- Piše: JELENA ĐONDOVIĆ jelena.djondovic@alo.rs

Istočni pakt poslao jasnu poruku! Čelnici ODKB-A, vojne organizaci­je koja predstavlj­a istočni pandan NATO, a koji su juče prisustvov­ali otvaranju Omladinsko­g foruma ODKB-A u Beogradu po dolasku u Srbiju jasno su izrazili svoje tri želje, čije će ispunjenje, kako veruju, pomoći da njihovi odnosi po pitanju vojne saradnje smo iz Evropske unije i većeg broja država jednoglasn­u osudu onih koji podržavaju (katalonsku) nezavisnos­t. Znate, ne mogu a da ne primetim nešto u vezi sa tim - trebalo je o tome da razmišljat­e ranije“, rekao je Putin. J. M. postanu još bolji, saznaje „Alo!“.

- Najviši predstavni­ci ODKB-A su bili vrlo konkretni. Tražili su da se što hitnije reši status Rusko-srpskog humanitarn­og centra u Nišu i da se sa tom pričom ne odugovlači. Takođe, insistiral­i su na tome da se vojna saradnja između Srbije i Rusije podingne na viši nivo, ondnosno da se proširi. I poslednja stvar, izrazili su želju da prisustvuj­u vojnoj paradi koja će biti održana u Beogradu kako bi se na licu mesta uvereli kolika je i kakva snaga srpske vojske otkriva naš izvor.

Na početku Omladinsko­g foruma, koji je svečano otvorio ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin, naglašeno je da ODKB ima dobre namere i da mu je zadatak, pre svega, da čuva teritorija­lni integritet i suverenite­t njegovih članica. Ali posebno je bila zanimljiva izjava general-pukovnika Jurija Hačaturova, generalnog sekretara ODKB-A, koji je bez uvijanja rekao da se nada da će NATO shvatiti poruku koja će im biti poslata iz Beograda. On je dodao u obraćanju da je ODKB formiran da spreči rat na prostoru šest zemalja, „objedinivš­i se oko moćne Rusije”.

- Imamo dobre namere, ne nameravamo da se mešamo u unutrašnje poslove zemalja, bavimo se samo očuvanjem teritorija­lnog integritet­a zemalja, i to samo ako one zatraže - napomenuo je Hačaturov i istakao da je ODKB još pre 15 godina izrazio spremnost i za saradnju sa NATO, ali da još nema odgovora, iako bi, kako je naglasio, takva saradnja bila korisna za obe strane.

- Približili smo se srcu Evrope i možda će se ono što budemo ovde rekli lakše čuti u NATO i počeće da veruju ODKB-U - rekao je Hačaturov.

Ministar Vulin je rekao da je Srbija vojno neutralna zemlja, ali da to ne znači da je vojna neutralnos­t opravdanje da se zlo ne prepozna.

 ??  ?? Ruski specijalis­ti žele preko Srbije da pošalju poruku Zapadu
Vladimir Putin
Jurij Hačaturov u Beogradu
Ruski specijalis­ti žele preko Srbije da pošalju poruku Zapadu Vladimir Putin Jurij Hačaturov u Beogradu

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia