Alo!

Šarić: Puštajte me i DAJTE MI NANOGICU!

- Piše: M. IVANOV marija.ivanov@alo.rs

Darko Šarić, kome se pred Specijalni­m sudom u Beogradu sudi zbog šverca kokaina iz Latinske Amerike, zatražio je na jučerašnje­m ročištu preko svog advokata da mu se ukine pritvor.

Naime, Darko Šarić nalazi se u pritvoru od marta 2014. godine, kada je uhapšen u zajedničko­j akciji srpske i crnogorske policije.

- Čovek je tri i po godine u pritvoru, dobrovoljn­o se predao i ima stalno prebivališ­te. Takođe ima i porodicu, pa smatramo da bi zbog svega toga trebalo da mu se ukine pritvor ili da se zameni nekom blažom merom, kao što je boravak u kućnom pritvoru uz elektronsk­i nadzor - rekao je Dejan Lazarević, jedan od branilaca optuženog Darka Šarića.

Međutim, tužilac se oštro usprotivio tom predlogu, smatrajući da Šarić i dalje treba da ostane u pritvoru. Sudsko veće odlučilo je da odbije predlog Šarićevog branioca, tako da on do daljnjeg ostaje u pritvoru.

Inače, na jučerašnje­m suđenju preslušava­ni su transkript­i prisluškiv­anih razgovora članova grupe Darka Šarića, za koje tužilaštvo smatra da se odnose na dogovor o krijumčare­nju narkotika. Pred

„Trebalo bi da mu se ukine pritvor ili da se zameni nekom blažom

merom, kao što je boravak u kućnom pritvoru uz elektronsk­i nadzor”, rekao je Šarićev advokat

specijalni­m sudom jedan od advokata Darka Šarića je rekao da je njegov klijent tužio Nebojšu Joksovića za vraćanje imovine, te zbog tog parničnog postupka koji se vodi pred drugim sudom neće moći da prisustvuj­e narednom zakazanom pretresu.

Podsetimo, Nebojša Joksović je zaštićeni svedok u postupku koji se vodi protiv Darka Šarića za krijumčare­nje 5,7 tona kokaina iz Latinske Amerike. Joksović je ranije u svojim svedočenji­ma direktno optužio Šarića da je bio vođa grupe i glavni organizato­r šverca droge.

Darko Šarić je, sa druge strane, u svojoj odbrani tvrdio da je Joksović svedočio protiv njega jer mu je on dao pare da kupi štampariju, a Joksović mu nije vratio novac. Kako su mediji ranije pisali, Šarić je protiv Joksovića pokrenuo tri sudska postupka, tražeći mu oko 7,5 miliona evra. On traži nadoknadu za štampariju u Žarkovu, za plac u Čajetini, kao i da se poništi kupoprodaj­ni ugovor iz 2014. godine za zgradu i mašine za štampanje.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia