Alo!

SELEKTOR SRBIJE BIO U NICI DA GLEDA VEZISTU LACIJA Muslin ipak želi Sergeja!

- Piše: K. BESAROVIĆ konstantin. besarovic@alo.rs

Selektor Srbije Slavoljub Muslin sinoć je trebalo da u loži stadiona u Nici posmatra Sergeja Milinković Savića u utakmici trećeg kola Lige Evrope, koju je njegov Lacio igrao sa klubom sa francuske Azurne obale. Ova vest nagoveštav­a preokret u odnosu Muslina prema 22-godišnjem vezisti rimskog kluba, koji bi se konačno mogao naći među „orlovima” i zaigrati za državni tim na Mondijalu u Rusiji.

Naravno da je posle dosadašnje­g odbijanja Muslina da pozove jednog od najtalento­vanijih evropskih fudbalera pod zastavu još suviše rano sa sigurnošću govoriti da će iskusni stručnjak promeniti svoj (ignorantsk­i) odnos prema ovom igraču.

Ipak, čini se da su sjajne igre Milinković Savića u poslednjim mečevima Serije A, a posebno u derbiju sa Juventusom, kao i sve veći pritisak domaće javnosti uticali na Muslina da bar omekša kruti odnos prema Sergeju. Možda su tome doprinele i kuloarske priče da bi sadašnjeg selektora i pored nespornog uspeha sa „orlovima” u kvalifikac­ijama, zbog izostavlja­nja Milinković­a iz reprezenta­cije, na klupi Srbije na šampionatu u Rusiji mogao zameniti Dragan Stojković Piksi.

Fudbaler Lacija, koji trenutno vredi između 70 i 80 miliona evra i za čije usluge interesova­nje pokazuju najveći evropski klubovi još nije debitovao za najbolju selekciju Srbije. Muslin ga je, doduše, po izboru

za selektora 2016. godine pozvao za prijateljs­ke mečeve za Kiprom, Izraelom i Rusijom, ali mu tada nije dao šansu da zaigra. Izvor nesporazum­a je, navodno, njihovo različito gledanje na poziciju koju bi Sergej trebalo da ima u Muslinovom sistemu igre. Bivši trener Crvene zvezde više nije pozivao Milinković Savića među „orlove”, što je objašnjava­o time „da se taj fudbaler ne uklapa u njegov sistem igre”, te „da treba igrama i odnosom da zasluži dres sa državnim grbom”, a nedavno je spisku razloga dodao i taj „što Sergej igra na poziciji koju već zauzima Tadić”.

Treba se prisetiti da su Mihajlović i Ćurčić, Muslinovi prethodnic­i, takođe ignorisali važne igrače Matića, odnosno Tadića, a mnogi smatraju da je njihovo izostavlja­nje iz reprezenta­cije plaćeno neodlaskom Srbije na prethodni svetski i evropski šampionat.

Muslin je bez Sergeja u timu izborio plasman u Rusiju, ali je svima jasno da bi sa tim igračem naša reprezenta­cija bila mnogo jača i kreativnij­a na sredini terena, a verovatno i opasnija u napadu, u koji se ovaj vezista često ubacuje iz drugog plana. Zato se treba nadati da će selektor, ne narušavaju­ći svoj autoritet, izgladiti svoje nesporazum­e sa Milinković Savićem i povesti ga na Mondijal.

 ??  ?? Čeka šansu da zaigra za Srbiju:
Sergej Milinković Savić
Čeka šansu da zaigra za Srbiju: Sergej Milinković Savić
 ??  ??
 ??  ?? Ne odriče se veziste Lacija:
Slavoljub Muslin
Ne odriče se veziste Lacija: Slavoljub Muslin

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia