Alo!

Neka Barsa zna, idemo na pobedu!

- Piše: D. BOŠKOV dejan.boskov@alo.rs

Beogradska premijera, i to kakva - protiv velike Barselone!

Košarkaši Crvene zvezde će večeras (19, Sport klub 1) u 2. kolu Evrolige u grotlu rasprodato­g „Pionira” pokušati da naprave iznenađenj­e i podsete na sva ona ostvarenja koja su postigli prošle sezone.

Zvezdin trener Dušan Alimpijevi­ć izjavio je da protiv Katalonaca očekuje reakciju ekipe nakon poraza protiv Žalgirisa i Budućnosti „na jednu loptu”.

- Očekuje nas ekipa koja je jedan od četiri najbolja tima u Evroligi. U ovom trenutku su najuigrani­ji i u najboljoj formi. Pobedili su na svim utakmicama u španskoj ligi, Panatinaik­os su porazili sa čak 27 razlike. Njima su Navaro i Tomić

11. i 12. igrač, to je činjenica koja sve govori. Očekujem reakciju posle poraza u ABA ligi. Navijači su bitan faktor, ta atmosfera ne godi gostujućim igračima - rekao je Alimpijevi­ć.

Zvezda će nastupiti bez Dangubića. To je šesti meč da crveno-beli nisu u kompletnom sastavu, ali kako Alimpijevi­ć kaže, na raspolagan­ju ima dovoljno igrača.

- Moramo da odgovorimo na njihovu jedan na jedan igru i šut za tri poena. Naravno, odbrana je na prvom mestu jer oni svakom mogu da daju između 80 i 90 poena - rekao je mladi stručnjak. Alimpijevi­ć je dodao:

- Čujem reči opterećenj­e i pritisak. Komentari usmereni ka timu su nepotreban teret pred koji se stavljaju. Ne možemo da pravimo raspored. U ove dve nedelje imamo više vremena da se spremamo za Evroligu nego za ABA ligu. Moramo da se nosimo sa tim. Znali smo da će biti tako. Nema kukanja. Idemo na pobedu. Moramo da idemo svaku na pobedu, a onda analiziram­o šta je falilo! Protiv Žalgirisa smo morali dobro da analiziram­o šta je nedostajal­o. Barsa se svojom igrom istakla za najvećeg kandidata za šampionsku titulu.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia