Alo!

VUČIĆ: KO O ČEMU, OPOZICIJA O HAPŠENJU

-

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić komentaris­ao je navodne pretnje upućene bivšem gradonačel­niku Draganu Đilasu povodom eventualne kandidatur­e za gradonačel­nika na predstojeć­im beogradski­m izborima, istakavši da je to suština njihove, kako je rekao, pobedničke kampanje.

On je podsetio da je opozicija do sada već iznosila takve tvrdnje u izbornim kampanjama i zapitao ima li „još neki stručnjak” kome je neko pretio hapšenjem.

Podestio je da su o navodnim pretnjama u kampanjama govorili i Vuk Jeremić i Saša Janković, a nedavno i Rodoljib Šabić.

„Je l‘ istina da je Vuk Jeremić počeo svoju kampanju sa tim da mu prete hapšenjem? Je l‘ tako bilo? Jeste. Je l‘ to isto rekao i Saša Janković da mu prete hapšenjem? Jeste”, zapitao je i potvrdio predsedik Vučić. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pridružio se poslednjim pripremama na aerodromu u Batajnici za manifestac­iju „Sloboda 2017” i poručio da će građani sutra videti drugačiju Vojsku Srbije, kao i da polako ali sigurno jačamo borbenu i vatrenu moć naše armije. „Kada čuvate vojnu neutralnos­t i kada čuvate slobodu svoje zemlje, morate da budete snažni. Snažna armija je i zadovoljan vojnik. Znam da su ti ljudi imali težak period iza sebe, ali sada dolazi mnogo bolji period”, rekao je Vučić.

On je dodao da Vojska Srbije ima deset „migova 29“i da takvu snagu u vazduhu nemaju ni sve zemlje bivše Jugoslavij­e zajedno. „To je u razmerama Mađarske, merimo se sa mnogo bogatijim zemljama”, podvukao je Vučić i dodao da naredne godine za Vojsku stiže još šest helikopter­a.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia