Alo!

Zločinac zove Srbe u NATO!

-

Vesli Klark. penzionisa­ni komandant NATO za Evropu, nada se da će Srbija slediti primer Crne Gore kada je reč o NATO integracij­ama. Ministar odbrane Aleksandar Vulin je poručio da Srbija ne sledi ničiji primer, već volju građana!

Vesli Klark je u intervjuu za podgoričke ”Dnevne novine” ocenio da je Crna Gora najčistiji primer vrednosti kao što su stabilnost, izdizanje iznad konflikta na Balkanu, usvajanje zapadne civilizaci­je i podizanje standarda života i života po demokratsk­im standardim­a. Nada se, kazao je, da će se i Srbija ugledati na Crnu Goru, videti dobar primer i slediti ga kada je reč o NATO integracij­ama.

- Uvek postoji neko ko traži luku u kojoj će pokušati da poremeti ekonomski razvoj i stabilnost u regionu, ali suština je u miru i u tome da ljudi veruju u snažnu budućnost, da cene svoj život i da uvek teže ka boljem - rekao je Klark. Ministar odbrane Aleksandar Vulin kazao je za “Alo!” da je Srbija vojno neutralna i da će takva i ostati.

- Nije baš najbolja preporuka da nas o ulasku u NATO savetuje čovek koji nas je u ime NATO bombardova­o. Klarku je teško da razume da ovo nije Srbija koju je upoznao posle bombadovan­ja, u kojoj je svaka reč stranaca postajala zakon. Ovo nije Srbija kojoj drugi određuju politiku. Srbija je vojno neutralna i takva će i ostati. Mi ne sledimo ničiji primer, samo sledimo volju građana Srbije - poručio je ministar vojni. Politički analitičar Dragomir Anđelković kazao je da izjava Veslija Klarka zvuči krajnje cinično.

- Ako neko želi da nas otera od NATO, onda Vesli Klark treba da daje takve izjave, neko ko je sinonim za NATO agresiju i poslednji čovek koji treba da daje tu vrstu izjava. Vesli Klark svojim ponašanjem samo pravi medveđu uslugu NATO, jer pogoršava odnose Srbije i NATO - istakao je analitičar za “Alo!”. D. Ramadani

 ??  ?? Povratak na mesto zločina: Klark
Povratak na mesto zločina: Klark
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia