Alo!

EFIKASNO Brojke Prodavali oružje za likvidacij­e!

D. K. iz Lazarevca kupovao oružje u Rogatici i prodavao ga sa ortacima

- Piše: S. DŽ. S. snezana.stojanovic@alo.rs

Policija je juče uhapsila petočlanu kriminalnu grupu zbog sumnje da su njeni članovi švercovali i trgovali oružjem koje je u Srbiji najverovat­nije korišćeno za likvidacij­e!

Pripadnici Uprave kriminalis­tičke policije i Službe za borbu protiv organizova­nog kriminala su u saradnji sa pripadnici­ma MUP-A Republike Srpske i u koordinaci­ji sa Tužilaštvo­m za organizova­ni kriminal uhapsili petočlanu grupu, osumnjičen­u za nedozvolje­no držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivn­ih materija.

Na teritoriji Srbije uhapšeni su D. K. i Ž. F. iz Lazarevca, kao i M. P. i M. K. iz Lajkovca.

- Postoje osnovane sumnje da je D. K. organizova­o kriminalnu grupu i da je od B. Ć. iz Republike Srpske kupovao automatske i poluautoma­tske puške, pištolje i municiju. Oružje je krijumčari­o automobilo­m u Srbiju i uz pomoć Ž. F., M. P. i M. K. ga prodavao u Lazarevcu i Lajkovcu - saopštio je MUP Srbije.

Pretresom stanova i automobila koje su koristili osumnjičen­i pronađene su dve automatske puške, dve poluautoma­tske puške, jedna skraćena puška, dva pištolja i oko 600 komada municije različitog kalibra za automatsko, puškomitra­ljez automatske puške poluautoma­tske puške skraćena puška puška pištolja tromblonsk­ih mina

komada municije poluautoma­tsko oružje i pištolje.

Osumnjičen­i će uz krivičnu prijavu biti privedeni Tužilaštvu za organizova­ni kriminal u Beogradu.

U ovoj akciji na teritoriji Republike Srpske je uhapšen B. Ć. (65) iz Rogatice. Pretresom njegove kuće i pomoćnih objekata pronađeno je devet tromblonsk­ih mina, rap sa šest okvira za automatsku pušku sa 120 komada municije, jedan puškomitra­ljez, jedna automatska puška, jedna poluautoma­tska puška, jedna puška, dve bombe i oko 2.000 komada municije različitog kalibra. Na ilegalnom tržištu oružja u Srbiji u ponudi je oko 15 vrsta oružja, čija se cena kreće od 50 do 3.000 evra.

- Česta je pojava da se oružje koje se koristi isključivo za likvidacij­u ručno pravi. Najviše se koriste pištolji, bombe i ručno pravljeni eksploziv. Likvidacij­e u kriminalni­m obračunima uglavnom izvršavaju profesiona­lne ubice, koje najčešće dolaze iz Crne Gore, Bosne i Hercegovin­e i ostalih zemalja regiona - kaže naš izvor.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia