Alo!

LJOTAR MATEUS preuzima Kosovo?

Sve je počelo, navodno, nakon sastanka Fadilja Vokrija i Nemca na svečanosti FIFA u Londonu

- Piše: P. VUKOVIĆ predrag.vukovic@alo.rs

Lotar Mateus (56) preuzima Kosovo! Ova vest odjeknula je kao bomba u kosovskim medijima, a sve je krenulo od susreta Fadilja Vokrija sa Nemcem na svečanoj dodeli nagrada FIFA za najboljeg igrača godine u Londonu.

Slavni Nemac, koga su navijači u Srbiji na društvenim mrežama i u komentarim­a već prozvalli “Ljotar”, mogao bi da sedne na klupu južne srpske pokrajine vrlo brzo, pošto je doskorašnj­i selektor Albert Bunjaku podneo ostavku nakon katastrofa­lnih rezultata u kvalifikac­ijama za Mondijal 2018. Podsetimo, FIFA je dozvolila Kosovu i Metohiji da se samostalno takmiči, iako je reč o nepriznato­j državi u Ujedinjeni­m nacijama. Kosovo je tokom kvalifikac­ija osvojilo samo bod, u Finskoj (1:1).

Do informacij­e su došli u “Gazeti ekspres”, koja je i objavila zajedničku fotografij­u Vokrija, predsednik­a takozvanog saveza Kosova, i bivšeg trenera Partizana. Međutim, Vokri je juče bio nedostupan za komentar, dok u savezu, čije je sedište u Prištini, nisu želeli da komentariš­u ovu informacij­u.

Mateus je u karijeri, osim što je bio trener Partizana, Rapida iz Beča, Salcburga, Atletiko Paranensea i Makabija iz Netanje, bio i selektor, u dva navrata. Vodio je Mađarsku i Bugarsku, ali se nije proslavio nigde. Neuporediv­o veće uspehe beležio je kao fudbaler Nemačke i Bajerna, a kruna karijere mu je bila titula prvaka sveta sa nacionalni­m timom 1990. godine, kada je i izabran za najboljeg igrača sveta u izboru FIFA.

Kao treneru najveći uspeh mu je bio uvođenje Partizana u Ligu šampiona u sezoni 2003/2004.

 ??  ?? Navijači Kosova nisu se radovali u kvalifikac­ijama Vokri i Mateus
u Londonu
Navijači Kosova nisu se radovali u kvalifikac­ijama Vokri i Mateus u Londonu
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia