Alo!

Jokić žrtva foliranta!

Nikola je prolazio pored Skota Bruksa, koji se bacio kao da ga je udario voz, nakon čega je naš igrač kažnjen

- Piše: P. VUKOVIĆ predrag.vukovic@alo.rs

Nikola Jokić je zablistao već u trećoj utakmici sezone u NBA lige, ali je njegova sjajna partija za Denver (29 poena, devet skokova, pet asistencij­a) ostala u senci incidenta koji je režirao Skot Bruks, trener Vašingtona.

Trener Vizardsa je zatražio tajmaut pri rezultatu 104:102 za njegov tim, pola minuta pre kraja utakmice. Naš košarkaš je krenuo ka klupi, a u prolazu je zakačio Bruksa, koji se odmah požalio sudijama da ga je Nikola „udario”. Sudije su posle gledanja snimka, a više pod utiskom Bruksovog komentara, procenile da je Jokić nesportski odgurnuo trenera Vašingtona, pa je našem asu dodeljena tehnička greška. Košarkaši Vašingtona su naseli na foru, čak su želeli da se obračunaju s Jokićem. Najviše se uzjogunio Džon Vol.

- To ne sme da se radi. Nije bitno šta se dešava na relaciji igrač-igrač, ali treneri ne smeju da se diraju. Jokić treba da se izvini Bruksu. Srećom, pobedili smo, pravda je zadovoljen­a - rekao je Vol.

Smehu tu nije bio kraj, pošto je Bruks nakon meča ishvalio Jokića?!

- Čudna situacija. Nikola me nije namerno gurnuo, ali je kontakt postojao. Sudije su rekle svoje. Jokić je jedan od najboljih visokih igrača na svetu, a može i da pogađa sa više mesta. Ume da vodi loptu, igra leđima okrenut košu, šutira trojke... Raznovrsta­n je, super košarkaš, ima realne šanse da igra na ol staru - bio je pun pohvala Bruks.

Ipak, Jokića to nije zanimalo. - Pogledao sam rezultat, a onda sam udario u trenera. Okrenuo sam se da vidim. Štaviše, mislim da je on udario mene. Ali sada me to više ne zanima, izgubili smo i to je kraj priče - rekao je Jokić.

 ??  ?? Trenutak kada Jokić „udara” Bruksa
Ubacio 12 poena: Bogdanović
„Rekao bih da je Bruks udario
mene”: Jokić
Trenutak kada Jokić „udara” Bruksa Ubacio 12 poena: Bogdanović „Rekao bih da je Bruks udario mene”: Jokić

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia