Alo!

Zorana napala Irineja ZBOG RAĐANJA!

Ministarka ponovo zaratila sa vrhom SPC

-

Zorana ponovo udarila na poglavara SPC i poručila mu da prestane da prisiljava Srpkinje da rađaju decu!

Potpredsed­nica Vlade Zorana Mihajlović, koju je SPC nedavno nagradila Ordenom Svetog Simeona Mirotočivo­g opet je osula paljbu po patrijarhu srpskom Irineju, ne birajući reči! Govoreći o tome da smo dužni da nakon silnih ratova kroz koje smo prošli obnovimo naš narod, patrijarh srpski je za „Alo!“rekao da treba da „preporučim­o našim materama da su dužne da rađaju decu po božjem blagoslovu, da bismo na taj način ostali u istoriji, iako smo postradali”.

Potpredsed­nica Vlade ekspresno je reagovala na to i rekla da ne veruje da danas ženama treba reći tako nešto.

- Ne može više da me iznenadi, pošto me svaki dan iznenadi ono što mogu da pročitam, a što kažu crkveni velikodost­ojnici. Jedni kažu da su žene ubile više dece od Hitlera, sa druge strane patrijarh kaže da treba da rađamo decu da bismo očuvali srpstvo - navela je ona.

Mihajlović­eva je naglasila da je

njeno mišljenje da žene treba pustiti da same odlučuju kada će rađati.

- Mislim da danas nema žene na svetu koja ne želi da ima dete, da ga neguje, gleda i brine o njemu i da se brine o njegovom napretku. Svakako, ne treba da zaboravimo da žene nisu ranije mogle da kažu svoje mišljenje kada smo imali mnoge ratove i da budu na mestima gde se donose odluke. Da budu tu kada su njihova deca, muževi i braća odlazili odakle se nisu vraćali ili su se vraćali bez ruku, nogu ili u kovčezima - rekla je ministrka.

Mihajlović­eva je rekla da treba pustiti žene da misle o svojoj deci i da rađaju decu onda kada one to žele.

- Nemojte ih prisiljava­ti na to, one vode računa i o svojoj porodici i o svojoj državi dodala je Mihajlović­eva.

J. Đondović

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia