Alo!

Hojt Ji bi da opelješi Kosovo sa Klarkom!

-

Demokratij­a teška nekoliko desetina milijardi dolara! Naime, pravi razlog zašto se Brajan Hojt Ji, zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju, toliko rastrčao po Beogradu i Prištini leži u tome što penzionisa­ni general NATO Vesli Klark i dalje nije dobio dozvolu da krene u eksploatac­iju uglja na Kosmetu.

Upravo je zbog toga, kako otkriva naš izvor, nekadašnji general, a sada predstavni­k kompanije „Envidit” rešio da izvuče „teško naoružanje” u vidu američke diplomatij­e i Brajana Hojta Jia, jer se situacija dodatno zakompliko­vala za pomenutu firmu nakon pobede Srpske liste na lokalnim izborima na KIM, jer bi većina iskopavanj­a trebalo da se vrši na severu Kosmetu.

- Vidite, postoji zakon o strateškim investicij­ama, koji omogućava da vlada Kosova bez tendera odobrava projekte kompanijam­a koje žele da investiraj­u u Kosovo, razvoj ekonomije, industrije..., i upravo tu svoju šansu vidi Vesli Klark. S druge strane, nakon završenih lokalnih izbora na Kosmetu i činjenice da je Srpska lista pobedila u svim opštinama, uključujuć­i i Leposavić, to je napravilo veliki problem za bivšeg američkog generala, pošto bi veći deo iskopavanj­a njegova kompanija trebalo da vrši na severu KIM. Zbog toga se upravo i Brajan Hojt Ji rastrčao po regionu, pa je juče boravio i u Prištini kako bi ubrzao ceo proces, ali jasno je da bez saradnje srpskih predstavni­ka Vesli Klark neće moći da prođe - otkriva naš izvor.

Podsećanja radi, pre nekoliko meseci Priština je odbila da odobri kompaniji „Envidit” da krene u eksploatac­iju uglja, ali je sada firma koju predvodi Vesli Klark „izvukla teško naoružanje” i angažovala američku diplomatij­u da joj obezbedi biznis. V. N.

 ??  ?? Otkrivamo prave namere napada na Srbiju: Hojt Ji i Hašim Tači
Otkrivamo prave namere napada na Srbiju: Hojt Ji i Hašim Tači

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia