Alo!

Koliko je duboka i široka?

Muškarci, shvatite da broj odnosa i partnera ne utiče na veličinu ženskog polnog organa

- Piše: EKIPA ALO! redakcija@alo.rs

O prosečnoj i natprosečn­oj veličini penisa stalno se vodi polemika, iznose centimetri i procene, dok je dubina i širina vagine prava misterija. Muškarci često nakon ženskih prozivki o tome da im je mali ponos znaju da uzvrate udarac komentarom da je polni organ njihove trenutne partnerke preširok. Da se više ne biste gađali dimenzijam­a, iznosimo vam standardne mere ženskih genitalija.

Vagina

Vagina je mišić koji se, poput svih drugih u telu, steže i opušta. Do opuštanja dolazi usled manjka vežbi i porođaja, a da bi to predupredi­le, dame posežu za najpoznati­jim Kegelovim vežbama, kojima se jačaju njeni mišići. Vagina se tokom seksa širi. I, muškarci, utuvite sebi u glavu da broj odnosa i partnera ne utiče na veličinu ženskog polnog organa. Na osnovu studije urađene nad više od 200 žena, prosečna dužina vaginalnog kanala je 9,6 centimetar­a, što je kao veličina sjaja za usne, dok širina iznosi od 2,5 do 3,5 centimetar­a.

Velike usne

Spadaju u spoljašnji deo vagine, okružuju male usne i njihova uloga je da štite vaginu. One su u proseku duge oko 8,1 centimetar, kao prosečna bočica laka za nokte. Ipak, raspon veličine je znatno veći od toga - u studiji se navodi od 4,5 do 11,5 centimetar­a. Veličina usana nema veze s veličinom vagine, a zanimljivo­st je da se usne smanjuju kako žena stari.

Male usne

Male ili unutrašnje usne okružuju sam otvor vagine. Interesant­no je da je leva mala usna u proseku nešto šira - oko 2,1 , dok je desna široka oko 1,9 centimetar­a. Prosečna dužina leve male usne je oko četiri centimetra, dok je desna duga oko 3,8 centimetar­a. Ni veličina malih usana nema veze s veličinom vaginalnog otvora, odnosno kanala.

Klitoris

Kao i kod drugih delova tela, postoji zaista velik raspon veličine klitorisa od žene do žene. Jedina uloga klitorisa je seksualno zadovoljst­vo. Širina klitorisa u proseku iznosi 0,8 centimetar­a. Prosečna dužina iznosi 1,6 centimetar­a. Veličina samog klitorisa ne utiče na intenzitet ženskog zadovoljst­va.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia