Alo!

PALA JE BARSA, može i Makabi!

SPAHIJA: Zvezda je za mene čudo ALIMPIJEVI­Ć: Pred našim navijačima možemo sve

- Piše: D. BOŠKOV dejan.boskov@alo.rs

Nisu se pošteno ni slegli utisci posle Zvezdinog gostovanja i poraza u Moskvi od Himkija, a na red je već došao okršaj protiv Makabija u „Areni“!

Crveno-beli će večeras (19) ugostiti ponos Izraela, tim koji je ovog leta doživeo potpunu transforma­ciju posle neuspešne sezone. Nov je trener, Neven Spahija, koji je odlučio da se vrati u evropsku klupsku košarku posle izleta u Atlanti, novih je 11 (!) igrača u sastavu. A ambicije? One su ostale stare, iste kakve Makabi ima svake godine - juriš na vrh Evrolige.

- Makabi je dobro otvorio sezonu sa nekoliko pobeda. Startovali su dobro u Evroligi, igraju sa dosta samopouzda­nja. Trener Neven Spahija je uveo američki stil, sa puno tranzicije i šuteva. Sve to na parketu omogućava izvanredan tandem američkih bekova Noris Kol i Pjer Džekson. Vrlo su brza ekipa, ali mi smo pokazali u ove tri utakmice da možemo da se nosimo sa svima, da igramo dobro. Šanse pred ovu utakmicu su nam svakako veće pred našim navijačima i nadam se da će doći u velikom broju i na ovaj meč, kako bi nam pomogli da u ovom prenatrpan­om rasporedu dođemo do pobede, koja bi nam mnogo značila - otkrio je ambicije Dušan Alimpijevi­ć, najmalđi trener u Evroligi.

Sa druge strane, iskusni Spahija zna kako je timovima koji gostuju u Beogradu.

- Zvezda, kao i većina srpskih košarkaški­h timova, za mene je malo svetsko sportsko čudo. Svake godine ode ne znam ni sam koliko igrača, a ona se uporno vraća i svake godine je sve bolja. Neverovatn­o je kako im to uspeva, za mene je to fenomen. Nakon ove tri utakmice svakome je jasno da neće biti lakog gostovanja u Beogradu. A što se nas tiče, nije lako kada skupite 12 novih igrača i krećete u Evroligu. Ekipa je odmah pokazala karakter i stvorila „hemiju” u svlačionic­i - rekao je za portal „mondo” Neven Spahija.

Tako pričaju treneri, a šta kažu igrači... Centar crveno-belih Matijas Lesor ne traži ni najmanji alibi pred večerašnji okršaj sa šestostruk­im prvakom Evrope.

- Moramo da se držimo našeg plana i dogovora. Ne smemo da razmišljam­o o umoru, jer je i naš protivnik u utorak odigrao utakmicu. To nije nikakvo opravdanje, igramo pred našim navijačima i želimo da zabeležimo još jednu evroligašk­u pobedu - objasnio je Francuz.

 ??  ?? Spreman za bitku: Matijas
Lesor
Spreman za bitku: Matijas Lesor
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia