Alo!

NOVICA: Pobićemo se sa svima!

-

To je Partizan! Jak kad se učini da je slab za Evropu. Kvalitetan kad skener navijača i stručnjaka „preti” da dokaže suprotno. Pobednik kad su mu već svi upisali još jedan poraz.

Crno-beli košarkaši, iako osuđeni na neuspeh posle dva startna poraza u Evrokupu, a još više zbog „mesta događaja”, doneli su iz Baskije trijumf (96:92). Možda neočekivan, ali svakako zaslužen posle divovske borbe sa Bilbaom u trećem kolu grupe C.

- Izuzetno bitna pobeda, izvojevana protiv španske ekipe u gostima. I to tamo gde niko ne dobija lako, čak ni Real i Barsa - ističe za „Alo!” kapiten crno-belih Novica Veličković.

Do dramatične završnice rivali su se smenjivali u vođstvu, da bi tim trenera Miroslava Nikolića spakovao pobedu za Beograd.

- Odlična škola za naše mlade igrače. I bogato iskustvo, nema sumnje. Igranje protiv Mumbrua, reprezenta­tivca Španije, i te kako namazanog, svakako će im koristiti. Imali su priliku da osete da je ovo ozbiljna košarka, nije šala dodaje Veličković.

„Parni valjak” nije, dakle, dozvolio da voz za top 16 odmakne daleko. Lokomotiva se, doduše, izdvojila, ali ostali rivali su u maltene istom društvu sa Mutinim izabranici­ma.

- Pobićemo se sa svima! I sa

Albom i sa Bilbaom kod kuće, sa

Lijetuvaso­m u gostima, sa Limožom, ma sa svima. Borba nije završena, tek je počela. A što se tiče Lokomotive, to je ozbiljan klub sa ogromnim ulaganjima i odličnim trenerom. Sale Obradović je na mene ostavio snažan utisak još dok sam igrao u Nemačkoj. Lokomotiva ima kvalitet da osvoji Evrokup - završava Veličković.

Crno-beli su u sredu oko 14 časova stigli iz Španije, a već jutros su otputovali u Zagreb na regionalni okršaj sa Cibonom. Ž. V.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia