Alo!

Sergej će igrati za „orlove“

- Piše: P. VUKOVIĆ predrag.vukovic@alo.rs

Ljubiša Tumbaković, iskusni fudbalski stručnjak, nikada se nije libio da kaže ono što misli. Tako je i ovog puta u nesporazum­u na relaciji selektor „orlova” - Fudbalski savez Srbije. Aktuelni selektor Crne Gore ima veliki respekt za ono što je Slavoljub Muslin uradio u kvalifikac­ijama i nema dilemu ko treba da nastavi da vodi srpski tim.

- Mnogo dobrog je Srbija napravila, sad svi treba da uživaju i pripremaju se za Rusiju. Srbija je interesant­na reprezenta­cija, sa grupom iskusnih fudbalera. Ima i jedna velika grupa mladih igrača, koja je takođe vrlo interesant­na. Njihov doprinos za osam meseci će biti znatno veći nego što sada mislimo, jer će dotle još više da sazru - počeo je Tumbaković.

Muslin je napravio veliki posao sa timom koji je vodio, bez obzira na to što možda nije bio po želji svih.

- Uvek ću čvrsto stati na stranu trenera. Ja što mislim, to obično i kažem. To što je Muslin napravio je za poštovanje. Ako postoji neki problem unutar organizaci­je, saradnje, onda treba da se reši tako da bude najmanje bezbolno i da se najmanje oseti u pripremama za Mondijal. Muslin je sjajnu stvar uradio! Vrlo ubedljivi smo bili, ako ne igrom, onda rezultatim­a. To je cilj, to je ostvareno, zar ne? - nastavio je Tumbaković.

Ukoliko Muslin bude smenjen, Srbija bi bila jedna od retkih reprezenta­cija koja bi se odrekla usluga čoveka koji je odveo ekipu na veliko takmičenje.

- Ne bih se bavio time u ovom momentu. Sve što sam čuo potiče iz medija, a ja nemam pristup ljudima iz saveza, ne znam šta se dešava. Da ne licitiramo nešto ako ne postoji. Ako postoji potreba za nekim razgovorom, neka se obavi, pa hajde onda nakon toga da damo svoje mišljenje. Tumbaković bi rado video Sergeja Milinković Savića u timu koji vodi, ali poštuje Muslinovu odluku da on ne igra.

- Ne bih da utičem, jer Muslin je moj kolega i ima svoju viziju, sistem koji želi da forsira. Istina je da je teško odreći se igrača koji će vredeti 100 miliona evra. Ali ko kaže da Srbiji ne valja Sergej? On samo u ovom momentu nije dobio šansu. Da li će zaigrati do SP u Kataru 2022. godine? Možda, a mogao bi i za Crnu Goru - uz osmeh je rekao Tumbaković.

Na Muslinovoj sam strani,

uradio je veliku stvar

za Srbiju

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia