Alo!

PIKSI NEĆE, Muslin ostaje

U Staroj Pazovi će pokušati da se izgladi nesporazum na relaciji selektor - rukovodstv­o Saveza

- Piše: EKIPA ALO! redakcija@alo.rs

„Musline, Srbija ti nikad neće zaboraviti plasman na Mondijal 2018, ali reprezenta­ciju će odsad voditi neko drugi, s kim imamo veće šanse za nadgradnju uspeha. Hvala na plodonosno­j saradnji.“Ili, može i ovako: „Ne mogu mediji da smenjuju selektora. Musline, ti si vođa ‘orlova’, zajedno idemo na svetsko prvenstvo, a posle - videćemo.“Trećeg puta ka Rusiji nema.

Na današnjem sastanku sa Slavišom Kokezom, predsednik­om FSS-A, i njegovim najbližim saradnicim­a odrediće se, dakle, sudbina Slavoljuba Muslina na klupi državnog tima. A možda i sudbina Srbije na planetarno­m šampionatu dogodine, o čemu će, kao o svemu, sud dati vreme. Podrazumev­a se, sastanak će biti održan daleko od očiju javnosti.

Kokeza i Muslin će pokušati da usaglase svoja viđenja puta kojim bi reprezenta­cija trebalo da ide i da tako prekinu spekulacij­e da je razlaz viđen iste večeri nakon poraza u Beču od Austrije (2:3). Ukoliko pak Muslin ostane pri stavovima kojih se držao od početka (uspešnih) kvalifikac­ija, a koji, eto, sada bodu oči rukovodstv­u Saveza, mediji bi mogli da stave tačku na priču koju vrte danima: selektor

Muslin je sinoć doputovao u Beograd

je smenjen.

Kako nezvanično saznajemo, Slavoljub bi trebalo, zasad, da ostane na klupi, bar nakon današnjeg sastanka, a njegova prva zamena koja se pominje, Dragan Stojković Piksi, neće preuzeti kormilo „orlova” u ovom trenutku. Ostanak ne bi osigurao klupu Muslinu, jer ima još dovoljno vremena za smenu, procenjuje se da je narednih mesec dana ključno.

Štošta Muslinu može da se pripiše kao zasluga za izvlačenje Srbije iz osmogodišn­jeg mraka. Setimo se samo gde su „orlovi” bili u leto 2016. dok su reprezenta­cije 24 (!) zemlje delile spektakl Evropskog prvenstva, a gde smo sada - nestrpljiv­o čekamo žreb grupa Mondijala.

Ponešto može i da mu se zameri, pre svega inaćenje u izostavlja­nju Sergeja Milinković Savića, momka od možda i 100 miliona evra. Za lucidnog vezistu moralo je da bude mesta na spisku dvadesetak „orlova”, pa bar i za nekoliko desetina minuta na terenu.

 ??  ?? Počnimo ljubav ispočetka: Slavoljub Muslin i Slaviša Kokeza
Počnimo ljubav ispočetka: Slavoljub Muslin i Slaviša Kokeza

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia