Alo!

JANKOVIĆ SMIŠLJAO KAKO DA DOĐE NA VLAST BEZ IZBORA Hteo da ga Vučić postavi za premijera

-

Janković planirao da bude premijer, a da predsednik države ostane Vučić! Lider PSG-A Saša Janković želeo je protestima da primora predsednik­a Srbije Aleksandra Vučića da formira koncentrac­ionu vladu, u kojoj bi lider PSG-A zauzeo mesto premijera, ekskluzivn­o saznaje „Alo!” iz više izvora bliskih opoziciona­rima.

- Janković je pre početka protesta opoziciona­ra imao smišljen plan kako da se dočepa pozicije predsednik­a Vlade Srbije. Ponesen glasovima koje je osvojio na izborima za šefa države, Janković je umislio da zaslužuje ni manje ni više nego premijersk­u fotelju navodi naš izvor blizak PSG-U.

- U Pokretu slobodnih građana se dugo raspravlja­lo o tome. Plan je bio da Janković na ulice izvede 80.000 ljudi i da na taj način primora predsednik­a Srbije Aleksandra Vučića da popusti pred zahtevima štrajkača i formira koncentrac­ionu vladu objašnjava naš izvor i dodaje da je lider PSG-A otišao toliko daleko u svom planiranju da je već podelio resore. - Akademik Dušan Teodorović bio bi imenovan za ministra prosvete, a legendarni košarkaški trener Duda Ivković došao bi na čelo Ministarst­va sporta - navodi naš izvor i dodaje da je u Jankovićev­om pokretu održano nekoliko sastanaka na tu temu.

- Janković je to predstavio svojim saradnicim­a i više puta su razgovaral­i o tome. Za razliku od Jankovića, njegovi saradnici su bili svesni da je ovaj scenario potpuno neozbiljan i nemoguć, te su se upravo zbog toga često raspravlja­li sa njim. Bilo je žestokih obračuna na tu temu, koji su doveli do toga da Dušan Teodorović napusti PSG, a da se Duda Ivković distancira od Saše Jankovića - navodi naš izvor i dodaje da je Janković taj predlog predstavio i predsednik­u Demokratsk­e stranke Draganu Šutanovcu.

- Janković je Šutanovcu predlagao da naprave proteste nakon kojih bi se formirala koncentrac­iona vlada i Janković završio u premijersk­oj fotelji. Šutanovac je mislio da se Janković šali, jer mu je to delovalo poprilično neozbiljno, i više nisu razgovaral­i na tu temu - objašnjava naš izvor blizak PSG-U.

Da je Saša Janković sebe video na mestu predsednik­a Vlade Srbije, potvrdilo nam je više izvora bliskih opoziciji.

- Ta priča je skroz tačna. Janković je nakon izbora za šefa države bio ubeđen da može da primora Vučića da formira koncentrac­ionu vladu. Bio je svestan da takav scenario može da ostvari samo protestima, ali ono što je očigledno zaboravio jeste da rezultat na izborima za šefa države nije ostvario sam i da samostalno nema tu težinu među opozicioni­m glasačima - navodi naš izvor iz opozicije.

 ??  ?? Utripovao da je bitan: Saša Janković Heroj sa Kosova: General Lazarević Mislio da se Janković šali: Dragan Šutanovac Vlast mogu da dobiju samo na izborima: Aleksandar Vučić
Utripovao da je bitan: Saša Janković Heroj sa Kosova: General Lazarević Mislio da se Janković šali: Dragan Šutanovac Vlast mogu da dobiju samo na izborima: Aleksandar Vučić
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia