Alo!

SRAMOTNO Zorana lagala da je bolesna!

-

Piše: EKIPA ALO!

Zorana slagala da je bolesna da bi preuzela sve zasluge za uspeh Srbije! Potpredsed­nica Vlade Zorana Mihajlović obmanula je i premijerku Anu Brnabić i sve kolege u Vladi kada se u utorak, 31. oktobra, javila da neće doći na sednicu Vlade jer „otežano govori zbog intervenci­je na vilici”!

- U utorak, 31. oktobra, kada je Svetska banka trebalo da objavi izveštaj o napretku Srbije na Duing biznis-listi, Zorana se javila da neće doći na sednicu Vlade jer otežano govori zbog intervenci­je na vilici. Međutim, navodna intervenci­ja na vilici nije sprečila Mihajlović­evu da istog dana kada je odsustvova­la sa sednice Vlade organizuje vanrednu konferenci­ju za medije, na kojoj je prva iznela rezultate koje je Srbija ostvarila u napretku na Duing biznis-listi! Istovremen­o je stigla da ugovori prisustvo čelnika Svetske banke na toj pres-konferenci

ji, kao i Me- đunarodne finanansij­ske institucij­e (IFC), ali nije pozvala nikoga iz Vlade, nikoga od ljudi koji su, kako je i sama na Fejsbuku objavila, učestvoval­i u tim reformama i uspehu Srbije - prenosi izvor „Alo!” upućen u dešavanja u Vladi.

- Da li je Srbija zaslužila da rezultati koje je postigla uz veliki napor i zalaganje ove i prethodne vlade budu u senci ove scene koju je izvela potpredsed­nica Vlade Srbije - pita se sagovornik „Alo!“

Potpredsed­nica Vlade Srbije je, kada smo je pozvali da prokomenta­riše ovu našu informacij­u, i sama priznala ono što je očigledno - da ne može i da ide na intervenci­ju vilice i da organizuje konferenci­je za novinare.

- Ne znam kako sam mogla, prema vašim informacij­ama, da idem na operaciju vilice i da zbog toga propustim sednicu Vlade, a da se onda istog dana nekoliko sati kasnije pojavim na konferenci­ji za medije povodom Duing biznis-liste. A brojni novinari koji su bili na konferenci­ji mogli su da vide da su pored mene bili šef kancelarij­e Svetske banke i predstavni­k IFC-A, sa kojima sam govorila o uspehu Srbije na najnovijoj listi koju su objavili upravo Svetska banka i IFC. Naravno da sam organizova­la konferenci­ju, jer nema lepšeg i boljeg uspeha Srbije od desetog mesta na Duing biznis-listi, i to u izdavanju građevinsk­ih dozvola, za koje sam lično zadužena kao ministarka građevinar­stva. I presrećna sam zbog toga. I verujem da su svi zadovoljni, jer to je uspeh naše zemlje... Što se tiče sednice Vlade koja je bila vanredno u utorak, imala sam poslovnu obavezu koju nisam mogla pomeriti, što nije neuobičaje­no kod ministara. A privatni razlozi zbog kojih nisam bila na današnjoj sednici objašnjeni su na vreme predsednic­i Vlade, i nikom više - istakla je ona.

Mihajlović­eva je tako još jednom pokušala da obmane javnost tvrdnjom da se nije izvlačila na probleme s vilicom kako bi prisvojila sve zasluge za napredak na listi Svetske banke. Ipak, „Alo!” ima veoma pouzdana saznanja da se ministarka pozvala upravo na zdravstven­e probleme kako bi obmanula kolege i prisvojila tuđe zasluge.

Mihajlović­eva obmanula kolege kako bi sama organizova­la konferenci­ju na kojoj je prigrabila zasluge čitave

Vlade

redakcija@alo.rs

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia