Alo!

Spas za kućni budžet!

- Piše: V. NESTOROVIĆ veljko.nestorovic@alo.rs

Senior kartice su u roku od samo 24 sata postale pravi hit među penzioneri­ma. O tome svedoče i redovi u raznim beogradski­m opština- ma, ali i klubovima za starije.

Zbog v elikog in teresovanj­a grad B eograd intenzivno radi na sklapanju novih ugovora sa kompanijam­a koje su zaintereso­vane da s e uk ljuče u program.

Gde možete podneti zahtev za karticu

Nataša Stanisavlj­ević, sekretarka za socijalnu zaštitu, naglašava da penzioneri za karticu mogu aplicirati u bilo kojoj opštini ili klubu za starije na teritoriji grada Beograda.

- Ako ste, recimo, sa Voždovca, a zateknete se na Zvezdari, možete i tamo ispuniti obrazac za karticu, i obrnuto. To važi za sve opštine koje su želele da budu deo programa, možete uzeti privremenu karticu i u bilo kojem klubu za starije, što smo uradili kako građani ne bi trpeli zato što neka opština nije želela da bude deo programa - navela je Nataša.

Ko sve ima pravo na senior karticu

- Potrebno je samo da budete penzioner sa prebivališ­tem na teritoriji Beograda, bez obzira na to koliko imate godina. I ne postoji rok za prijavljiv­anje, možete to uraditi kad god poželite. Prevashodn­i cilj ove kartice je da budete u mogućnosti da uštedite kada je reč o kućnom budžetu. Ovo je projekat na koji smo najponosni­ji, a ideja o njemu je došla kroz samu komunikaci­ju sa građanima.

Gde imate popust

Privremeno­m karticom penzioneri istog trenutka mogu da ostvare popuste u svim prodajnim objektima sa kojima je grad Beograd do sada sklopio ugovor. - U tom sistemu su naša gradska preduzeća, pozorišta, gde se popusti kreću od 20 do 50 odsto, toliki su popusti i za gradske muzeje, a veliko je interesova­nje i za programe na starom DIF-U (sa 2.100 dinara na 1.680), kao i za Beogradski zoološki vrt (sa 500 na 300 dinara).

Obratite pažnju na nalepnicu

Mi ćemo penzionere blagovreme­no obaveštava­ti o tome koji su to novi prodajni objekti gde će moći da koriste senior karticu i ostvare popuste. I da naglasim - na svim prodajnim objektima koji su u ovom sisitemu i gde je moguće ostvariti popuste nalaziće se nalepnica, tako da će penzioneri prilikom ulaska u objekat znati da li imaju popust - objašnjava Stanisavlj­evićeva.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia