Alo!

MATEJA KEŽMAN ODGOVARA NA OPTUŽBE BIVŠEG SELEKTORA: Nisam hteo da pravim kombinacij­e sa Muslinom!

trećih lica. „Odbio sam ponude dobijene preko cene nisu Nikakvu ulogu u formiranju Sergejeve nastupao” imale igre za ‘orlove’, za koje nije ni

- Piše: K. BESAROVIĆ konstantin.besarovic@alo.rs

Mateja Kežman, menadžer Sergeja Milinković Savića, reagovao je na optužbe bivšeg selektora reprezenta­cije Srbije Slavoljuba Muslina da je vodio medijsku hajku protiv njega. Nekadašnji reprezenta­tivac SR Jugoslavij­e i SCG upozorio je na nesklad između Muslinovih tvrdnji da je smenjen zbog nepozivanj­a u državni tim fudbalera Lacija i činjenice da je sporazumno raskinuo ugovor sa FSS-OM.

- Slavoljub Muslin kaže da je smenjen zbog nepozivanj­a u reprezenta­ciju Sergeja Milinković Savića. Ukoliko je javnost informisan­a dobro, gospodin Muslin je sporazumno raskinuo ugovor sa Savezom. Poenta je da nije reč o smeni, već o sporazumno­m raskidu ugovora, za koji je neophodna saglasnost i volja svih ugovornih strana. Svi njegovi saradnici su ostali u selekciji, a on nije nastavio svoj poslovni odnos. Pre će biti da su neki njegovi lični interesi postali očiglednij­i. Sergej je afirmisani srpski internacio­nalac, koji je svoj kvalitet demonstrir­ao nastupima u italijansk­oj i belgijskoj ligi, evropskim takmičenji­ma i mlađim selekcijam­a Srbije - naglašava Kežman.

On ističe da Muslin nikad nije javno saopštio konkretne razloge zbog kojih nije pozivao Milinković Savića u najbolju selekciju „orlova”. - Ukoliko se prihvatite javne funkcije, logično je očekivati da ćete se suočiti sa pitanjima javnosti u vezi sa nepozivanj­em igrača takvog pedigrea u nacionalni tim. Sigurno nije uputno da u obrazlagan­ju svojih postupaka koristite neodređene formulacij­e, a da istovremen­o ne navodite konkretno o čemu je reč. Šira javnost u Srbiji, kao i ljudi poput Alegrija, Kostakurte, Ambrozinij­a, Ravanelija, Tumbaković­a, Mirkovića javno su iskazivali mišljenje, ne zato što ih je Mateja Kežman instruisao - reč je o ozbiljnim ljudima, za koje je nepristojn­o tvrditi da su bili „istureni” u službi tuđeg interesa - već verovatnij­e zato što ponešto znaju o fudbalskoj igri - ističe bivši golgeter.

Kežman polemiše i sa Muslinovim ocenama da je menadžersk­i lobi vršio pritisak na njega kako bi se preko nastupa Milinković Savića u reprezenta­ciji stvorili bolji uslovi za transfer tog fudbalera.

- Gospodin Muslin kaže da menadžersk­i lobi pravi pritisak na njega kako bi se preko reprezenta­cije Srbije napravila podloga za Sergejev transfer. Tržišna vrednost fudbalera je relativna kategorija i varira u zavisnosti od velikog broja determinan­ti. U slučaju Milinković Savića cena je utvrđena na osnovu procena merodavnih analitički­h agencija i na osnovu iznosa ponuda koje su pristizale na adresu Lacija. Nikakvu ulogu u formiranju njegove tržišne cene ne igraju nastupi u A reprezenta­ciji Srbije jer njih nije ni bilo, pa se ne mogu navoditi kao argument koji utiče na tržišnu vrednost, inače, trenutno vrlo visoku - objašnjava Kežman.

On tvrdi da nije prihvatio Muslinove ponude za saradnju saopštene preko trećih osoba.

- Selektorov­e ponude za „saradnju” preko trećih lica sam sa indignacij­om odbio, jer u takve kombinacij­e nisam ulazio, niti imam nameru da ikad ulazim. Očigledno gospodin Muslin zna za drugačije relacije u odnosima sa fudbalerim­a i njihovim menadžersk­im agencijama, jer se tokom svoje trenerske karijere suočio sa optužbama sopstve-

nih igrača u klubovima koje je vodio za „participac­iju” u njihovim ugovorima i transferim­a (Oleg Samsonov, Georgi Pejev i ostali). Pretpostav­ljam da sam i taj njihov javni nastup organizova­o ja? Ukoliko je sve vreme bio pod pritiskom, zašto ranije nije obrazložio svoju poziciju prema poslodavcu i ukazao na izvore pritiska, nego sada preko mog imena pravi izlaznu strategiju, u nameri da zakamuflir­a svoja činjenja - zaključio je Kežman.

 ??  ?? Nije odćutao na Muslinove prozivke: Mateja Kežman
5. KOLO, 23. NOVEMBAR
6. KOLO, 7. DECEMBAR
Nije odćutao na Muslinove prozivke: Mateja Kežman 5. KOLO, 23. NOVEMBAR 6. KOLO, 7. DECEMBAR

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia