Alo!

JUNAJTED NE ZNA DA IGRA NA „STAMFORDU”

-

Žoze Murinjo protiv „svog“Čelsija, i to na stadionu od kojeg je svojevreme­no sam napravio neosvojivu tvrđavu.

Mančester junajted dolazi na „Stamford bridž” na utakmicu koja može ozbiljno da utiče na ishod trke za titulu prvaka Engleske. U ovom trenutku „crveni đavoli” bolje stoje, mada su daleko od vodećeg gradskog rivala Sitija. Ipak, s obzirom na to da gde se igra utakmica, može se reći da je Čelsi blagi favorit, uprkos brodolomu „plavaca” u Rimu u Ligi šampiona (0:3). Statistika iz poslednjih godina ide u prilog toj tvrdnji. Naime, u poslednjih 10 okršaja na „Stamford bridžu” u svim takmičenji­ma, Junajted je pobedio samo u dva navrata, a poslednji put se to desilo u oktobru 2012. godine. Londonski „plavci” u istom intervalu imaju šest pobeda, a dva okršaja završena su bez pobednika.

Antonio Konte, trener Čelsija, ima bolju kadrovsku situaciju, s obzirom na to da je povređen samo Viktor Mozes. Na drugoj strani, Žoze Murinjo u poslednje vreme baš muku muči s povredama. Van stroja su vezisti Maruan Felaini, Majkl Kerik i Pol Pogba, najskuplji igrač u istoriji kluba, kao i defanzivac Markos Roho. Naravno, Mu- rinju odavno na raspolagan­ju nije ni Zlatan Ibrahimovi­ć, a možda bi upravo takav as mogao da bude prevaga u ovom derbiju.

Inače, ekipa Čelsija je u prošlosezo­nskom duelu na „Stamford bridžu” pregazila Junajted sa 4:0, a Murinjo je posle utakmice zamerio Konteu, otprilike rekavši „da nisu morali baš toliko da gaze“. Kakav li će sada biti odgovor „plavaca”?

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia