Alo!

Mitrović je sada nemačko zlato!

- Piše: V. ZOGOVIĆ vladimir.zogović@alo.rs

„Luka je čudo od igrača. Hvala Zvezdi što nam je poslala takvog košarkaša”, poručuju ovi fanovi

Došli su da uživaju u čarima Beograda na meču ZvezdaBamb­erg, ali i da na delu vide svog novog miljenika - Luku Mitrovića.

Doskorašnj­i kapiten crvenobeli­h sada je najveća zvezda nemačkog kluba koji je sinoć u 5. kolu Evrolige vodio bitku u „Areni”

Uoči utakmice, na Dorćolu smo zatekli grupu košarkaški­h zaljubljen­ika kako uživa u šetnji jednim od najstariji­h delova srpske prestonice. Odmah su nam zapali za oko, pošto je jedan od momaka nosio dres Bamberga, a drugi sportsku opremu Crvene zvezde. Braća Leše - Andreas (14) i Valentin (17), u društvu oca Antona (50) i prijatelji­ce Hane Heger (26), ne propuštaju mečeve svog tima. I te kako poštuju srpske sportiste, dive se ostvarenji­ma Crvene zvezde, ali se sad oni kite Lukom Mitrovićem.

- Luka je sad nemačko zlato! Bamberg je u njemu dobio veliko pojačanje, ali dobro znamo da ga je Zvezda napravila igračem. Hvala joj na tome - kaže za „Alo!” glava porodice Leše.

Ovaj gospodin je drugi put u Srbiji, konstatuje da naša prestonica deluje mnogo lepše nego što je bila „za vreme Tita”.

- Grad je predivan, ljudi su nasmejani, ljubazni. Uživali smo u Skadarliji, u šetnji Kalemegdan­om, ali naša glavna turistička destinacij­a bila je „Marakana”. To je stadion koji smo morali da posetimo. Malo mi je krivo što se ova košarkaška utakmica nije igrala u „Pioniru” jer to je hram košarke. „Arena” jeste možda jedna od najlepših dvorana u Evropi, ali „Pionir” ima nešto što nema nijedan košarkaški objekat na svetu, a i Zvezdini navijači su neprevaziđ­eni - kaže Anton Leše.

 ??  ?? Zvezdino dete ponos Bamberga: Luka Mitrović
Navijači Bamberga se kunu u Mitrovića Poseta „Marakani“
je bila neizbežna
Zvezdino dete ponos Bamberga: Luka Mitrović Navijači Bamberga se kunu u Mitrovića Poseta „Marakani“ je bila neizbežna

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia