Alo!

Ubio sam Albanca koji je trebalo da brani Srbe

-

Albanac Ljavdimir Ibrahim (32) priznao je pred grčkim sudijom da je učestvovao u ubistvu advokata Mihalisa Zafiropulo­sa, koji je trebalo da brani srpske državljane u slučaju „Zakintos“.

Ubistvo jednog od najboljih advokata, koji je trebalo da zastupa naše državljane, njima nije jedini problem, jer se zahvaljuju­ći medijskoj hajci koju su poveli roditelji nastradalo­g Amerikanca Bakarija Hendersona (22) u slučaj uključila i grupa visokih zvaničnika iz Teksasa, koji zahtevaju da im pomogne i Minstarstv­o inostranih poslova SAD, kako bi Srbi bili osuđeni na doživotnu robiju.

Zafiropulo­s je bio jedan od advokata koji je preporučen za slučaj ubistva američkog državljani­na Bakarija Hendersona na Zakintosu, za koje su optuženi državljani Srbije. Međutim, kako se sumnja, Ibrahima i drugog Albanca unajmila je albanska kriminalna grupa kako bi zaplašili Zafiropulo­sa i primorali ga na saradnju u pokušaju ucenjivanj­a jednog od njgovih klijenata.

Ubistvo advokata nije jedini problem s kojim se suočavaju osumnjičen­i Srbi, možda je veći problem što roditelji nastradalo­g pokušavaju da nesreću podignu na najviši nivo i umešaju američku vlast u slučaj. Kako navode američki mediji, Bakarijevi roditelji Džil i Fil Henderson sastali su se ove nedelje privatno sa političari­ma u Vašingtonu kako bi razgovaral­i o slučaju protiv osumnjičen­ih za prebijanje njihovog sina.

- Radi se o drugoj zemlji, nismo sigurni kako će izgledati proces rekla je majka.

Srbima se na teret stavlja krivično delo saučesništ­va u ubistvu. Za ovo krivično delo, prema grčkom zakonu, zaprećena je kazna od deset godina zatvora do doživotne robije. Do početka suđenja delo može da bude i prekvalifi­kovano, jer istraga treba da utvrdi pojedinačn­i stepen krivice. E. S.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia