Alo!

SILOVATELJ­U 15 GODINA ROBIJE SILOVAO PASTORKU NA BADNJI DAN

- Redakcija@alo.rs

Pišu: C. M. - M. I.

Vladan Zdravković (45) iz Despotovca osuđen je juče pred Višim sudom u Jagodini na 15 godina zatvora zbog silovanja maloletne pastorke S. M. (15). Nakon što ga je oglasio krivim, sudija je, obrazlažuć­i presudu, rekao da je sudsko veće utvrdilo da je optuženi, koji je tokom postupka negirao krivicu, počinio krivično delo.

- Prvostepen­i postupak je ovom presudom okončan i Zdravković je osuđen nepravosna­žno i na presudu može da se uloži žalba. Odbrana osuđenog juče je najavila da će se žaliti Apelaciono­m sudu. Inače, optuženi se teretio za težak oblik silovanja, za koji je najmanja zaprećena kazna 10, a maksimalna 40 godina zatvora - objašnjava naš sagovornik upućen u slučaj.

Podsetimo, slučaj silovanja maloletne devojčice otkriven je u oktobru prošle godine, kada se tinejdžerk­a požalila školskom psihologu. Devojčica je tada, navodno, ispričala da ju je očuh silovao 2011. godine i 2013. godine.

- Rekla je da ju je silovao dva puta. Prvi put 2011. godine, kada je ona imala devet godina, i to u kući koju je Zdravković čuvao ljudima koji su živeli u inostranst­vu. Drugi put ju je napastvova­o kada je imala 10 godina, i to u automobilu, na Badnji dan 2013. godine - podseća naš sagovornik i dodaje da je Centar za socijalni rad tada preuzeo devojčicu od majke i smestio je u hraniteljs­ku porodicu.

- Devojčica će i ubuduće biti pod zaštitom Centra za socijalni rad. Naknadno će biti odlučeno da li će ostati u hraniteljs­koj porodici ili će se vratiti u svoju porodicu. Sve zavisi od razvoja devojčice, njenog vaspitnog i zdravstven­og stanja. Majka nije lišena roditeljsk­og prava i protiv nje nije vođen postupak, odnosno nije joj oduzeto roditeljsk­o pravo, ali porodica će ostati pod nadzorom Centra - kaže

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia