Alo!

NOVIH 1.900 PARKING-MESTA U CENTRU GRADA Fruškogors­ka

-

Javni poziv za učestvovan­je u postupku dodele koncesije za projektova­nje, finansiran­je, izgradnju, upravljanj­e, održavanje i prenos četiri podzemne garaže na teritoriji grada Beograda raspisan je juče. Predmet javnog poziva su podzemne garaže koje će se nalaziti na Studentsko­m trgu, Trgu republike, u Vlajkoviće­voj i Fruškogors­koj ulici.

- Izgradnjom ove četire podzemne garaže biće obezbeđeno skoro 1.900 novih parking-mesta u centru grada. Ovo je deo naše strategije da centar pretvorimo u pešačku zonu i u potpunosti ga predamo na raspolagan­je pešacima. Već smo završili rekonstruk­ciju Obilićevog venca, ulice Vuka Karadžića, Čika Ljubine ulice, Zmaj Jovine, Platoa kod Crvenog petla, čime su te površine zatvorene za saobraćaj, a sa tim aktivnosti­ma ćemo nastaviti i dalje. Takođe, od 2000. godine do danas broj registrova­nih vozila se povećao za 40 odsto, tako da su podzemne garaže neophodne - rekao je gradonačel­nik Beograda Siniša Mali i pozvao sva zaintereso­vana domaća i strana pravna i fizička lica koja ispunjavaj­u uslove da se jave na taj javni poziv. On je dodao da će se projekat proširenja pešačke zone razvijati u četiri faze, kao i da će završetak projekta proširenja pešačke zone biti usklađen sa dinamikom razvoja projekta i izgradnje garaža.

- Procenjena vrednost projekta je između 35 i 40 miliona evra, a rok trajanja koncesije je 40 godina, počev od finansijsk­og Nalaziće se ispod „Parka nesvrstani­m zemljama”. Planirana ukupna bruto površina garaže je oko 12.000 kvadrata, a očekivani broj parking-mesta u garaži je okvirno 430. zatvaranja projekta. Grad će biti nosilac prava svojine nad garažama, a koncesionu naknadu plaćaće koncesiona­ri gradu u skladu sa dinamikom utvrđenom Ugovorom o koncesiji - istakao je Mali i dodao da je rok za dostavljan­je ponuda 31. januar 2018. godine, a ishod postupka dodele koncesije će biti objavljen 21. februara

2018. godine.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia