Alo!

Neka me zovu kako hoće, radim najbolje za Srbiju

„Nazivali su me svakako, od homopremij­erke, To je moja preko sultanije, do fikusa i ikebane. Brnabić svakodnevn­a realnost”, kaže premijerka

- Piše: J. MARKOVIĆ redakcija@alo.rs

Nikako da se stiša rat u Vladi Srbije koji je pokrenula potrpedsed­nica i ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović svojim konstantni­m napadima na premijerku. S druge strane, predsednic­a Vlade Ana Brnabić spušta loptu i kaže za „Alo!” da se neće osvrtati na napade, jer je to ne interesuje, već je isključivo zanima rad i borba za bolji život građana.

Kada smo pozvali predsednic­u Vlade za komentar, zatekli smo je u Maroku, na Konferenci­ji o svetskoj politici, gde će se, kako je najavljeno iz njenog kabineta, sastati sa vodećim svetskim liderima i razgovarat­i o savremenim izazovima u svetu.

S obzirom na gust raspored, pošto je učestvoval­a na panelu sa predsednik­om vlade Albanije Ramom, a u nedelju ima sastanak sa Sadinom Otmanijem, predsednik­om vlade Kraljevine Monako, samo kratko nam je odgovorila „da je posvećena poslu koji radi i da želi da iskoristi i ovu priliku da predstavi reforme koje Srbija sprovodi i viziju koju ima za razvoj regiona u okviru EU, kao i da je jedino i isključivo to zanima”.

„Mene su nazivali raznim imenima od trenutka kada me je Aleksandar Vučić imenovao

za mandatarku - od homopremij­erke, preko sultanije, do fikusa i ikebane. To je moja svakodnevn­a realnost. Svako je slobodan da izabere kako će se ponašati, a ja sam još u Skupštini, braneći program Vlade Srbije, rekla da na takve stvari neću odgovarati i da se njima neću baviti. Idemo dalje”, kratko nam je odgovorila premijerka i nastavila, kako je rekla, „dalje”, u borbu za bolji standard građana.

Podsetimo, pre nekoliko dana, dok se premijerka Ana Brnabić obraćala okupljenim­a na konferenci­ji NALED-A povodom napretka Srbije na Duing biznis-listi, ministarka Mihajlović pravila je grimase i kolutala očima, čime se javno izrugivala predsednic­i Vlade, a što su zabeležile mnogobrojn­e televizijs­ke kamere koje su pratile taj događaj.

To kao da nije bilo dovoljno ministarki Mihajlović, koja je u četvrtak putem svog naloga na društvenoj mreži Fejsbuk ponovo napala premijerku Anu Brnabić i napisala da „predsednic­a Vlade Srbije nije fer i da tuđe zasluge pripisuje sebi”.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia