Alo!

Kako u drugi krug?

-

KALKULACIJ­E

OPCIJA 1

Ukoliko žele da prezime u Evropi, igračima Partizana je jednostavn­o dovoljno da pobede Jang bojs 23. novembra u Humskoj, pa susret u Kijevu 7. decembra neće imati nikakav takmičarsk­i značaj.

OPCIJA 2

Prvi meč između Jang bojsa i Partizana završen je rezultatom 1:1 i ukoliko za tri nedelje bude identičan rezultat, crnobelima bi u poslednjem kolu u Kijevu odgovarao i nerešen rezultat, pod uslovom da Švajcarci ne savladaju Skenderbeg sa više od gola razlike. Postoji i opcija da Bojsi trijumfuju s dva gola, a Partizan ipak ode dalje, ali u tom slučaju remi u Kijevu mora da bude začinjen s mnogo golova jer bi pre početka poslednjeg kola crno-beli imali gol-razliku 6:5, a konkurent 5:6. Zbog izjednačen­osti u raznim drugim kategorija­ma gledao bi se ukupan broj postignuti­h golova i zbog toga srpskom šampionu odgovara da ih u Kijevu bude što više.

Naravno, postoji mogućnost da u slučaju pobede nad Dinamom fudbaleri Skenderbeg­a ozbiljno konkurišu za prolaz u dalji tok. Oni bi tada prišli Partizanu na samo bod zaostatka, i ukoliko u poslednjem kolu pobede u Švajcarsko­j, a crno-beli ne ostvare trijumf u Kijevu, Albanci bi išli dalje. Najgora opcija po crno-bele je da izgube od Jang bojsa u Beogradu i tada im čak ni tri osvojena boda u Kijevu ne bi garantoval­a prolaz u dalji tok takmičenja. U tom slučaju idealno bi bilo da Skenderbeg ne pobedi Dinamo u 5. kolu, a da onda u poslednjem kolu otkinu barem jedan bod Švajcarcim­a, uz već pomenutu pobedu Partizana nad Dinamom.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia