Alo!

Blesak Krajinović­a

- Kolja Besarović novinar

K ada je izgledalo da u odsustvu Novaka Đokovića ne možemo očekivati velike rezultate naših tenisera na svetskoj sceni, sve nas je neočekivan­o prijatno iznenadio Filip Krajinović.

P omalo zaboravlje­ni 25-godišnji momak iz Sombora je protutnjao Parizom stigavši iz kvalifikac­ija do finala posledneg ovogodišnj­eg masters turnira i time napravio veliki skok sa 77. na (najmanje) 33. poziciju na ATP listi, odnosno postao drugi najbolji reket Srbije.

D oskora se činilo da će Filip ostati jedan od brojnih talenata koji iz raznorazni­h razloga nisu iskoristil­i svoj potencijal i ostvarili velike karijere. Sad već davne 2007. otišao je u akademiju Nika Boleterija u SAD, a veliki teniski stručnjak ga je u intervjuu „Independen­tu” uporedio s Agasijem.

N ažalost, u proteklim godinama Krajinović se suočavao sa brojnim povredama (izvađena mu je kost iz ručnog zgloba), ostao je i bez sponzora, ali su mu u teškim trenucima podrška porodice i drugova iz reprezenta­cije Srbije (posebno, kako sam ističe, Novaka Đokovića) pomogli da izdrži i nastavi dalje.

F ilip je letos započeo saradnju sa trenerom Petrom Popovićem, a efekti zajedničko­g rada vidljivi su već ove jeseni, kada je posle tri titule na čelendžeri­ma te dobrog nastupa na Kupu Kremlja usledio blesak u Parizu. Treba se nadati da će ovaj podvig dati dodatni podstrek upornom momku iz Sombora da nastavi sa uspesima i krene prema svetskom vrhu. To bi bilo važno ne samo za njega, već i za srpski tenis, kojem su mnogi predviđali mračnu budućnost posle završetka karijere Novaka Đokovića.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia