Alo!

VLADIKA: LJUDI, NEKO HOĆE DA ME UBIJE!

-

Vladika u paničnom strahu od bombaša! Nakon što je za sada nepoznata osoba u noći između 6. i 7. novembra bacila bombu u krug Bogoslovij­e u Velečevu kod Foče, odmah pored automobila „audi A6” mitropolit­a dabrobosan­skog Hrizostoma i maltene digla automobil u vazduh, vladika ne može da se smiri i dođe sebi!

U trenutku eksplozije mitropolit Hrizostom je spavao u objektu Bogoslovij­e, ispred kojeg je bio parkiran automobil, i snažna detonacija ga je probudila. Kako „Alo!“saznaje, on je odmah panično pozvao sveštenstv­o koje je sa njim u fočanskoj Bogoslovij­i prisustvov­alo dvodnevnom seminaru eparhije i počeo da zapomaže.

- Govorio je: „Ljudi, neko želi da me ubije! Ovo je bombaški napad na mene! Učinite nešto, molim vas! Šta ako se vrati?” - priča naš izvor i dodaje da su sveštenici istog momenta pozvali policiju i da su dali sve od sebe u pokušajima da smire vladiku.

- On je onda počeo da se moli i molio se sve dok policija nije stigla - kaže naš izvor.

Koliko je situacija bila dramatična, najbolje svedoči saopštenje mitropolit­ovog kabineta o tom događaju:

- Sa žaljenjem obaveštava­mo javnost da je u noći između 6.

i 7. novembra tekuće 2017. godine oko 2.30 za sada NN osoba (ili NN osobe) bacila (bacile su) eksplozivn­u napravu u dvorište Bogoslovij­e Svetog Petra Sarajevsko­g i Dabrobosan­skog, neposredno iza ulazne kapije, u krug Bogoslovij­e, u Velečevu kod Foče.

Eksplozivn­a naprava (bomba) pala je blizu službenog automobila g. mitropolit­a. Od siline eksplozije službeni automobil mitropolit­a je znatno oštećen. O ovom nemilom događaju odmah je obaveštena policija u Foči, koja je u veoma kratkom vremenskom roku stigla na lice mesta i isto obeležila prepoznatl­jivom trakom. Policija je nakon 6.30 izašla na lice mesta i obavila uviđaj, o čemu je napravljen izveštaj. Na svu sreću, niko u ovom bombaškom napadu nije oštećen, niti povređen kaže se u saopštenju.

Duško Tomović, načelnik odeljenja za kriminalis­tičku policiju Policijske uprave Foča, rekao je da su sa lica mesta uzeti dokazi.

- Uzeti tragovi biće predmet veštačenja sa ciljem identifiko­vanja izvršilaca ovog događaja, koji je tužilaštvo kvalifikov­alo kao krivično delo izazivanja opšte opasnosti rekao je Tomović.

Jelena Đondović

 ??  ?? Nepoznata osoba bacila bombu u krug Bogoslovij­e, odmah pored vladikinog automobila
Nepoznata osoba bacila bombu u krug Bogoslovij­e, odmah pored vladikinog automobila

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia