Alo!

Put od 70 miliona evra, a asfalt ko deca da su pravila!

Naši reporteri su se uverili da je asfalt na više mesta zaliven zbog pukotina, tu su i rupe, kao i ulegnuća

- Piše: IVANA ŽIGIĆ ivana.zigic@alo.rs

Odluku o tome da li je deonica puta Ub-lajkovac na Koridoru 11, koja je rađena u vreme dok je na čelu resornog ministarst­va sedeo Milutin Mrkonjić, zaista toliko loše urađena da su se već pojavila brojna oštećenja ili je aktuelna ministarka građevinar­stva, saobraćaja i infastrukt­ure, kako ju je Mrkonjić okarakteri­sao - neznalica, doneće nadležni organi. U međuvremen­u, reporteri „Alo!” su se provozali tom deonicom autoputa, koja još nije puštena u rad.

Pre svega, vidljivo je da je na više mesta asfalt „zalivan” jer su se na njemu očito pojavile pukotine. No laičkom oku barem to ne deluje kao veći problem.

- Jesu se na nekoliko mesta pojavile manje pukotine, ali to nije ništa strašno i sanira se bukvalno očas posla. Eto, mogli ste i da vidite da su već sve „zalivene”. Ne verujem da je to razlog da se protiv bilo koga podiže krivična prijava, biće da je politika umešala prste u ceo ovaj slučaj - kratko nam je rekao jedan od radnika.

U krivičnoj prijavi koju je podnelo Ministarts­vo građevinar­stva, saobraćaja i infrastruk­ture Tužilaštvu za organizova­ni kriminal protiv 14 odgovornih lica, sa bivšim ministrom Mrkonjićem na čelu, tvrdi se da zbog te deonice, između ostalog, čitavih 4,5 kilometara asfaltiran­og puta moraju da se rade iz početka zbog brojnih oštećenja (cela deonica je koštala oko 70 miliona evra) . Majstori su, navodno, ugradili glinu u osnovu autoputa, dok su konstatova­na i ulegnuća ispred i iza mostova.

Na neka veća oštećenja, barem vidljiva golim okom, reporteri „Alo!” nisu naišli, no na nekoliko mesta jesu skinuti komadi asfalta. Reč je o više od pet rupa četvrtasto­g oblika, koje su, kako deluje, mašinski isečene.

Jesu li propusti na toj deonici zaista zanemarlji­vi i uobičajena pojava ili je pak ministarka Mihajlović krenula u političku hajku na svog prethodnik­a, ostaje na nadležnima da utvrde. Deonica Ub-lajkovac svakako još nije u funkciji jer, fakat, ni ostatak dela Koridora 11 nije završen.

S druge strane, ministarka Mihajlović poručila je juče da smatra da je ceo slučaj u vezi sa postavljan­jem gline na delu puta Ub-lajko-

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia