Alo!

Zašto Mrka neće da se vrati na „mesto zločina”

-

Pozvali smo Milutina Mrkonjića da zajedno sa našom ekipom obiđe spornu deonicu puta i da nam na licu mesta ispriča sve što ima o tome, ali on za naš predlog nije hteo ni da čuje.

- Ma nema govora da bih otišao tamo sa vama. Nema smisla da ja idem, a nije ni fer, Zorana je ministarka. Sasvim dovoljno sam pričao i neću više, sve sam rekao. Mnogo je i ovo što sam do sada govorio. Sramota me je više, pa ja sam ozbiljan čovek, ne mogu da se raspravlja­m i ubeđujem sa neznalicam­a raznim - rekao nam je na početku razgovora Mrkonjić i dodao:

- Ja sada, nažalost, samo moram da branim ljude koji su potkačeni ovom pričom, ali i sebe, naravno. Mene Zorana stalno napada, koristi svaku priliku za to, to je njen manir. A kako ja u ovim godinama da se svađam sa ženom koja je neznalica?

- Ako je u građenju problem, ako se vide pukotine, odgovoran je izvođač i niko više. A nek on utvrđuje da li je to nadzorni organ, supernadzo­rni i tako dalje. Ja sada moram na bazi novina da komentariš­em prijavu, to nije fer. Oglasio sam se da ne kažu da nisam smeo ništa da kažem. Napravljen je haos, a moja velika primedba, koja pokazuje njeno neznanje, jesu aneksi ugovora. Zorana zaboravlja da smo mi promenili tri imena vlade, i svaki put kada se promeni ime vlade, mi menjamo sve ugovore, to je morao neko da joj kaže. To nije za prijavu - ističe Mrkonjić.

On navodi da je ponosan što u celoj priči nema govora o korupciji i krađi. - Drugo pitanje je cena koja nije pomerena, čak je spuštena. Ceo put je završen za nižu cenu nego što sam ja ugovorio, to je pozitivno, nije bilo korupcije i krađe. Treća stvar koju joj zameram jeste što nije locirala problem protiv strateške odluke u kojoj sam ja učestvovao i koju sam kreirao, jer ja sam odgovaran da se radi put, ili je ljuta na one koji su gradili. Ako je ljuta na to što je put pukao, za to su krivi izvođači, onda treba da juri izvođače, što juri ministre? - kaže Mrkonjić i naglašava da nema ništa protiv prijave i da bi nadležni organi trebalo sve da istraže. J. Đondović

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia