Alo!

Upala u bunar na mestu gde je silovana devojka

-

Ljiljana J. (61) provela je više od 13 sati zarobljena u bunaru u dvorištu kuće u kojoj je pre godinu dana brutalno silovana devojka (26). Naime, nesrećna žena je u ponedeljak uveče krenula kod komšinice, kada je upala u bunar dubok oko 15 metara na avalskom putu, kod skretanja za Rušanj. Dan kasnije ženu su izvukli vatrogasci i ona je zbrinuta u bolnici. U kući pored koje je Ljiljana prošla prošlog septembra se dogodilo brutalno silovanje, kada je nadničar iz Niša Miljan Ljubisavlj­ević (60) presreo jednu devojku i brutalno se iživljavao nad njom, uz pretnju nožem, koji joj je stavio pod grlo. Žitelji podno Avale u širokom luku zaobilaze tu kuću, govoreći da je ona ukleta i da se u njoj skupljaju razni likovi, od beskućnika, alkoholiča­ra, narkomana do sektaša.

- Svi u kraju zaobilazim­o tu kuću jer se još sećamo brutalnog silovanja, a kada se na to dodaju i čudni zvuci koji dopiru iz nje, pogotovo noću, onda je jasno zašto to radimo. Te kobne večeri u septembru, u noći između subote i nedelje, Miljan je sačekao da devojka izađe iz autobusa. Pratio ju je i čekao da završi razgovor s dečkom, a potom joj je stavio nož

pod grlo. S glavnog puta uvukao ju je kroz šipražje u kuću. Nad nesrećnom devojkom taj Miljan se iživljavao, a njeni krici su parali noć. Ko zna kako bi ta devojka prošla da se njen momak nije zabrinuo i počeo da je traži. Dok je tražio devojku, alarmirao je policiju, koja je opkolila kuću i uhapsila napasnika, a devojku oslobodila - prepričava nemili događaj stanovnik Ripnja.

Inače, Miljan je pre silovanja neko vreme boravio u toj kuću, pošto je bila napuštena. E. S.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia