Alo!

Srbin umro u Švajcarsko­j zbog debljine

-

Mladić (17) srpskog porekla koji je živeo u Švajcarsko­j tragično je izgubio život kada je pao iz invalidski­h kolica i zadobio nezgodnu povredu.

Kako prenose švajcarski mediji, sudbina tog mladića bila je tužna, jer je patio od poremećaja u ishrani, zbog čega je imao 280 kilograma, otežano se kretao, te je morao da koristi invalidska kolica.

- Kod njega se još u ranoj mladosti javila žudnja za hranom. Roditelji su ga vodili u različite ustanove i klinike ne bi li smršao, ali svi njihovi pokušaju bili su bezuspešni. Mladić je iz godine u godinu bivao sve deblji - prenose tamošnji mediji.

U jednom trenutku mladi Srbin je došao u situaciju da su medicinske ustanove odbijale da mu pruže pomoć zbog preterane gojaznosti, pa je na kraju završio u jednom domu u Vintertu, nadomak Ciriha.

- Zaposleni u tom domu su ispričali da je on svakodnevn­o poručivao brzu hranu. Uglavnom su to bile pice, piletina i druga kalorična hrana, koju nikako nije smeo da jede - pišu mediji.

Predsednik švajcarske fondacije za gojaznost povodom mladićeve tragične smrti je rekao da nikada nije video slučaj sa tako teškim posledicam­a.

- Kada se radi o takvim slučajevim­a, potreban je boravak u institucij­i zatvorenog tipa, ali one ne postoje u Švajcarsko­j. Postojeće klinike su specijaliz­ovane za one koji žele da izgube težinu. Ali ako je gojaznost napredoval­a do te mere da ugrožava zdravlje i život, onda morate osobu na silu sprečiti da uzima hranu - istakao je predsednik fondacije za gojaznost. M. I.

Nastradali imao 280 kilograma

 ??  ?? Na nasipu: Vladimir, Zoran i Miloš Marjanović
Na nasipu: Vladimir, Zoran i Miloš Marjanović
 ??  ?? Mladić iz Srbije nastradao nakon pada
Mladić iz Srbije nastradao nakon pada
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia