Alo!

UDES BI FOLK PEVAČA MOGAO DA KOŠTA SLOBODE, ALI I PARA Keba vozio Kebi preti zatvor do godinu dana ili novčana kazna bez dozvole!

Pevač bi zbog saobraćajn­e nesreće mogao da odgovara krivično, ali i prekršajno, saznaje „Alo!”

- Piše: SONJA ANDRIĆ sonja.andric@alo.rs

Dragan Kojić Keba vozio je automobil bez dozvole kada je udario devojku A. Đ., nezvanično saznaje „Alo!”.

Naime, Kebi je vozačka dozvola zbog kaznenih poena oduzeta još 2. 12. 2016, a te večeri upravljao je automobilo­m koji je registrova­n na N. A. iz Umke. Devojka je zadobila lakše telesne povrede, a na automobilu je načinjena šteta u iznosu od oko 10.000 dinara.

Dragan Kojić Keba mogao bi zbog tog dela da odgovara krivično, ali i prekršajno.

- Ukoliko javni tužilac proceni da je Keba odgovoran za nezgodu, pokrenuće krivični postupak. Nezavisno od toga, ako se utvrdi i da je vozio pod zabranom ili bez dozvole, protiv njega može biti pokrenut i prekršajni postupak - kaže za „Alo!” stručnjak za bezbednost u saobraćaju i objašnjava koje su zaprećene kazne.

- Za saobraćajn­e nezgode koje se završe lakšim telesnim povredama zaprećena je kazna zatvora do godinu dana ili novčana kazna. Međutim, najčešće se javni tužilac pozove na načelo oportunite­ta, što znači da onom koji je izazvao nezgodu naloži da uplati novac u dobrotvorn­e svrhe - kaže naš izvor i dodaje da se obično radi o cifri do 40.000 dinara.

- Sa druge strane, novčana kazna za vožnju pod zabranom ili bez dozvole iznosi od

100.000 do 120.000 dinara, odnosno od 15 do 30 dana zatvora, plus 14 kaznenih poena i osam meseci zabrane upravljenj­em automobilo­m kaže naš izvor i dodaje da se ovde ne iscrpljuju novčani penali koje bi Keba mogao da plati zbog nesreće:

- Ukoliko se utvrdi da je on odgovoran za nesreću i da je vozio bez dozvole, mogao bi i da isplati svu novčanu nadoknadu, koju bi u drugoj situaciji osiguranje platilo povređenoj devojci. Tačnije, osiguranje u ovom slučaju može da traži da pevač isplati novac povređenoj devojci, što bi značilo da bi ukupna suma koju bi platio bila i znatno veća od 150.000 dinara.

Podsetimo, osamnaesto­godišnjoj A. Đ. su, nakon što ju je Keba oborio na obeleženom pešačkom prelazu u Pariske komune 15, u KBC Zemun konstatova­ne povrede glave. Po dolasku policije Keba je podvrgnut alko-testu, kojim je utvrđeno da nije vozio u pijanom stanju, a za pevača, koji ovim povodom nije odgovarao na pozive i poruke, olakšavaju­ća je okolnost to što se vratio i bio pored devojke dok nije došla Hitna pomoć.

 ??  ?? Ovde je Keba oborio devojku: Pariske komune Bio je trezan i pomogao je devojci: Olakšavaju­će
okolnosti za Kebu
Ovde je Keba oborio devojku: Pariske komune Bio je trezan i pomogao je devojci: Olakšavaju­će okolnosti za Kebu
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia