Alo!

IZBACIĆEMO PRGAVE GRKE!

- Piše: P. VUKOVIĆ predrag.vukovic@alo.rs

Za osam evropskih reprezenta­cija počinju dani odluke o tome ko će popuniti preostala četiri mesta na Mondijalu 2018. Baraž počinje utakmicama Hrvatska-grčka i Severna Irska - Švajcarska (obe od 20.45).

Zanimljivi­ji meč, bar gledaocima u Srbiji, biće onaj na „Maksimiru“. Nema sumnje da će dobar deo naše zemlje navijati za Grke, ali su oni u ovom dvomeču autsajderi, bar prema bukmejkeri­ma. Hrvati, sa druge strane, imaju dve muke - da li će Mario Mandžukić, najbolji napadač, biti spreman da počne meč sa Grcima, a druga briga im je sudija Đanluka Roki. Iako su oba puta slavili kad im je Italijan sudio, komšije kukaju na njega jer je isključio Ivana Perišića protiv Islanda, a to je učinio i zagrebačko­m Dinamu, kojem je isključio igrača protiv Skenderbeg­a. Grci su besni na FIFA jer je kaznila Kostasa Manolasa utakmicom neigranja zbog kršenja pravila ferpleja, s obzirom na to da je zbog namernog prekršaja dobio žuti karton na meču protiv Kipra, a kaznu je odslužio protiv Gibraltara. To kod FIFA nije prošlo, pa mu je dala dodatnu utakmicu suspenzije i preskočiće Hrvatsku.

- Ovo što radi FIFA nije pošteno. Ali oni nekad donose „posebne“odluke, a ovo je jedna od njih - rekao je selektor grčke Mihael Skibe.

Na drugoj strani, Zlatko Dalić, selektor Hrvatske, očekuje da će

Grci igrati na kontre.

- Oni će igrati tvrdo i zatvoreno. Ako ne upale naše opcije na krilima, Ante Rebić je čovek koji bi ih mogao probiti, računam na njega ako zagusti - rekao je Dalić.

Međutim, prema toj izjave „vatrenih“se ne čini da posebno cene Grke, naprotiv, čak ih smatraju i vrlo prljavim igračima. Takođe, veruju u prolaz na Svetsko prvenstvo u Rusiji.

- Od Grka poznajem samo dvojicu koji igraju u Bundesligi. Sokratis iz Dortmunda jedan je od najneugodn­ijih protiv kojih sam igrao. U reprezenta­ciji igraju mnogo prljavije nego za klub. Mnogo su prgavi - rekao je Rebić, koji bi trebalo da bude džoker.

Podsetimo, Hrvati su bili drugoplasi­rani u grupi iza Islanda, dok je Grčka završila druga iza Belgije.

 ??  ?? Udarna igla
Hrvatske: Luka Modrić HRVATSKA PRETI HELENIMA UOČI BARAŽA (20.45) ZA MONDIJAL:
Udarna igla Hrvatske: Luka Modrić HRVATSKA PRETI HELENIMA UOČI BARAŽA (20.45) ZA MONDIJAL:
 ??  ?? „Oni u reprezenta­ciji igraju mnogo prljavije nego za klub“, pali vatru
Rebić, napadač „šahovničar­a“
„Oni u reprezenta­ciji igraju mnogo prljavije nego za klub“, pali vatru Rebić, napadač „šahovničar­a“
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia