Alo!

LJUBIŠA TUMBAKOVIĆ VERUJE U MLADENA KRSTAJIĆA Krle, pokažite šta umete! Krstajić se odlično snalazi u ulozi trenera

- Piše: KONSTANTIN RADULOVIĆ konstantin.radulovic@alo.rs

Da odlazak reprezenta­cije Srbije u Kinu i Južnu Koreju nije isplativ samo sa ekonomskog već i sa sportskog aspekta, potvrđuje i Ljubiša Tumbaković, koji je godinama uspešno radio u Kini.

Iskusni stručnjkak, koji sedi na klupi nacionalno­g tima Crne Gore, objašnjava kako je fudbal u tom delu sveta u potpunoj ekspanziji, kao i da će Mladen Krstajić, vršilac dužnosti selektora, imati jedinstven­u priliku da igra protiv ekipe čuvenog Marčela Lipija.

Taj meč je na programu sutra (12.35), a

„orlovi” u Južnoj

Koreji nastupaju

14. novembra

(12).

- Krstajić je bio fenomenala­n igrač, sjajan sportski direktor, a pre svega je odličan čovek, koga sam imao prilike da treniram u Partizanu. Odabrao je trenerski poziv, u kojem se vrlo dobro snalazi, i, eto, imaće priliku da igra protiv Lipija. Vodio sam ekipu protiv

Marčelovog tima i to je zaista milina. Nema nikakvog pritiska, on je pravi gospodin, tako da je to pravo uživanje. Krle je dobio odličnu priliku da pokaže šta ume i nema sumnje da će je iskoristit­i - kaže Tumbaković.

Nekadašnji trener, a kasnije i sportski direktor Partizana, ostavio je dubok trag u Kini, ali je i Kina ostavila jak utisak na njega.

- Kina neverovatn­o ulaže u fudbal. Njihov cilj je da za dve decenije budu veoma bitan faktor u svetskom fudbalu. Postoje plan i strategija kako da se do toga dođe, a pored dovođenja najvećih svetskih zvezda u tamošnje klubove, tu je i odigravanj­e mečeva s najkvalite­tnijim selekcijam­a - kaže Tumbaković i dodaje:

- Gvangžu ima dva velika stadiona, nisam baš upoznat na kojem će se sutra igrati utakmica, ali nema dileme da će biti pun. Svi mečevi se prenose na televiziji, navijači prate nacionalni tim i biće sjajna atmosfera.

„Kina ulaže u fudbal, stadion će biti pun i biće uživanje igrati protiv

Lipija”, kaže za „Alo!” Tumba

 ??  ?? Oprobaće se kao trener: Krstajić sa Tadićem
Mladen će iskoristit­i šansu:
Tumbaković Selektor Kine Marčelo Lipi
Oprobaće se kao trener: Krstajić sa Tadićem Mladen će iskoristit­i šansu: Tumbaković Selektor Kine Marčelo Lipi
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia