Alo!

NIJE VREME ZA VANREDNE IZBORE!

- Piše: DAMIRA RAMADANI damira.ramadani@alo.rs

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je juče tokom obilaska gradilišta u okviru „Beograda na vodi“, gde su 22. septembra počeli radovi na izgradnji konstrukci­je „BW galerije” - najvećeg tržnog centra u Srbiji i regionu, da bi iduće nedelje SNS trebalo da donese odluku o stavu u vezi sa raspisivan­jem parlamenta­rnih izbora zajedno sa beogradski­m.

On je kazao da ne zna kakvu će odluku SNS doneti i dodao da su izneti argumenti za i protiv. Vučić je izneo argumente protiv i istakao da je važno da se pokaže ozbiljnost, jer su pred nama veliki problemi koji treba da se rešavaju narednih godina.

- Ne treba da ličimo na one koji se kriju iza psovki upućenih meni, koji misle da je to dovoljno za osvajanje

glasova. Mislim da nije vreme za parlamenta­rne izbore - naveo je on i naglasio da SNS ne treba da se na lokalnim, gradskim izborima pokriva republički­m rezultatim­a i da ne bi bilo strašno ako bi izgubili.

- Ako izgubimo, nije nikakav problem, na kraju se živi od dela koja ste ostavili - poručio je šef države i dodao da neki ulaze u politiku zbog slave, a drugi kako bi napunili džepove. On je kazao da SNS ne pripada toj poslednjoj grupi ljudi, a da zna da je političkim protivnici­ma to bio cilj. Vučić je rekao da drugi, koji su za parlamenta­rne izbore, navode kao argument da bismo raspisivan­jem izbora u februaru dobili četiri godine potpunog mira, pa da bismo mogli u potpunosti da se posvetimo evropskom putu i rešavanju problema.

- To je snažan argument, ali sam ostao pri svom

stavu. Razgovarać­emo i verujem da ćemo sledeće nedelje imati rešenje - naglasio je on i dodao da izjavu lidera SPS-A Ivica Dačića o tome da će beogradski izbori biti mera Vučićevog ostanka na vlasti vidi kao poziv lidera SPS-A da motiviše ljude da izađu na izbore.

Povodom zahteva opozicije da OEBS prati beogradske izbore, on kaže da svako ima pravo da želi šta hoće i navodi da su oni koji traže da OEBS prati izbore apsolutni favoriti.

- Mi ćemo da se borimo, nemojte da nam zabranite što ćemo da se borimo da pokažemo šta smo radili i koliko smo smanjili dugove. Dug u Beogradu je smanjen za pola milijarde evra - kazao je Vučić.

„Razgovarać­emo i verujem da

ćemo naći najbolje rešenje“,

kaže Vučić

 ??  ?? Obišli gradilište „Beograda na vodi“:
Vučić i Mali
Obišli gradilište „Beograda na vodi“: Vučić i Mali
 ??  ?? Veliki planovi: Vučić i Mali
Veliki planovi: Vučić i Mali

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia