Alo!

Ko je Miloš Buha

-

Kako saznajemo, samo hapšenje je proteklo bez većih problema jer su policijski specijalci bili spremni na sve. Oni su došli do stana u kojem se Miloš krio i uljudno pozvonili, a sekund kasnije odbegli ubica je bio uhapšen.

Operativci policije, koji su tri godine tragali za Buhom, prošle nedelje su došli do informacij­e da se on skriva u jednoj zgradi u Novom Sadu. Inspektori su odmah preduzeli sve potrebne mere, odnosno krenuli u prismotru. Policajci nakon što su utvrdili i potvrdili Buhin identitet i njegovo navike krenuli u akciju, te je uhapšen.

Škrbić je ubijen u restoranu „Gondola“u

centru Novog Sada 22. maja 2014.

Miloš Buha je odranije poznat novosadsko­j policiji.

On je svojevreme­no i robijao zbog pokušaja ubistva Aleksandra G., u koga je 2008. godine pucao iz automobila u blizini Novosadsko­g sajma. Mada su se napadač i žrtva na suđenju izmirili, Miloš Buha je osuđen na dve i po godine zatvora. godine, kada je Dušan pred gostima na njega ispalio dva hica, a zatim napustio lice mesta. Kamere u restoranu snimile su dolazak u lokal dvojice optuženih i poziciju na kojoj je bio Škrbić.

Na snimku se vidi kako Miloš Buha zastaje kod Škrbićevog stola i započinje razgovor, dok Dušan Buha ulazi za njim i nakon nekoliko sekundi poteže pištolj i ispaljuje dva hica ka Škrbiću, od kojih je jedan ranio Todora T. u nogu. Škrbić je napravio još nekoliko koraka do šanka, gde se zaustavio i potom pao na pod.

Ubistvo Škrbića, kako se tad sumnjalo, navodno je počinjeno zbog borbe za teritoriju u vezi sa narko-biznisom. Kao drugi motiv se pominjala spekulacij­a o neraščišće­nim računima, odnosno dugu od nekoliko desetina hiljada evra koji je Škrbić pokušao da naplati.

Vojislav Škrbić bio je jedan od čelnih ljudi novosadsko­g podzemlja, a pre ubistva je preživljav­ao atentate, od kojih je najpoznati­ji onaj iz 2012. godine, kada je ranjen u grudi ispred kluba „Zam“. Na njega je kasnije pucano i u Kaću.

Vojislav Škrbić je bio u dobrim odnosima sa mnogim poznatim ličnostima sa estrade, iz sveta sporta i biznisa. Služio je zatvorsku kaznu od 11 godina zbog naručivanj­a ubistva, ali i pokušaja ubistva. Slovio je za jednog od glavnih organizato­ra distribuci­je heriona u Novom Sadu.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia