Alo!

RUSKI I AMERIČKI PREDSEDNIK SE SASTAJU DANAS U VIJETNAMU Tramp i Putin, NOVA RUNDA

- Piše: EKIPA ALO! redakcija@alo.rs

Nova runda! Predsednic­i Rusije i SAD Vladimir Putin i Donald Tramp sastaće se danas na marginama samita Azijsko-pacifičke ekonomske saradnje (APEC) u Vijetnamu. Među temama o kojima bi mogli da razgovaraj­u lideri dve najmoćnije zemlje na svetu su Sirija, Severna Koreja, saudijsko-iranska tenzija...

- Želimo da nam Putin pomogne u vezi sa Severnom Korejom, a sastaćemo se i drugim liderima izjavio je pre nekoliko dana Tramp.

Interesant­no, sastanak pada u trenutku kada se u Americi vodi žestoka kampanja protiv ljudi Donalda Trampa i njihovih navodnih veza sa Rusijom i uticanja na predsednič­ke izbore 2016. Inače, Tramp je na 12-dnevnoj azijskoj turneji, tokom koje je posetio Japan, Južnu Koreju i juče je boravio u Kini, gde je jedna od glavnih tema razgovora sa domaćinima, naravno, bila Severna Koreja.

Ruski politikolo­g Stanislav Bišok govoreći o svojim očekivanji­ma kaže da „postoji određeni optimizam“kada je reč o predstojeć­em susretu dva lidera, a takođe navodi i da bi jedna od tema mogla da bude i bilateraln­a saradnja Rusije i SAD.

- To se ne objavljuje i o tome se ne priča, jer bi to moglo da izazove novi talas kritika na račun Trampa u SAD, kao i nove sumnje. Osim toga, predstoji još mnogo susreta i konsultaci­ja pre nego što se naši bilateraln­i odnosi, koji su gotovo u ćorsokaku, pomere sa mrtve tačke - rekao je Bišok.

Podsetimo, prvi susret Putina i Trampa dogodio se u julu ove godine na marginama samita G20 u Hamburgu.

 ??  ?? Melanija Tramp sa Pen Ljuan Tramp je juče boravio u Kini Imaće o čemu da pričaju: Tramp
i Putin
Melanija Tramp sa Pen Ljuan Tramp je juče boravio u Kini Imaće o čemu da pričaju: Tramp i Putin

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia