Alo!

MIRKA VASILJEVIĆ APELUJE NA RODITELJE Kampujte ispred škole ako vam maltretira­ju decu!

- Piše: NIKOLINA MARIĆ nikolina.maric@alo.rs

Slučajevi vršnjačkog nasilja postali su česti u Srbiji, a to zabrinjava i glumicu Mirku Vasiljević, inače majku troje dece, koja otkriva da bi bila spremna da kampuje ispred škole ako bi njeno dete bilo maltretira­no.

- Ako primetite da neko maltretira vaše dete, odmah reagujte! Da se nedajbože tako nešto dogodi mom detetu, bila bih spremna da danonoćno budem u školi dok se problem ne reši. Smatram da, ako dođe do nasilja nad detetom, ono mora da se prebaci u drugo odeljenje, školu, čak treba razmišljat­i i o preseljenj­u kako ne bi došlo do onoga što se dogodilo malom Aleksi. Zato se mora reagovati momentalno! Da se Aleksina porodica preselila na Mars, bilo bi joj bolje nego što je ostala u istoj sredini i dete bi bilo živo. Danas se svašta dešava, zato dečje probleme ne ostavljajt­e po strani, nego ih rešavajte odmah i pre svega verujte svojoj deci - kaže Mirka, koja smatra da roditelji treba da krenu od sebe pre nego što osude svoje dete za loše ponašanje.

- Smatram da o ovoj temi nikako ne sme da se ćuti. Mislim da treba da krenemo od sebe, da prestanemo da jurimo za novcem i da se posvetimo deci. Nije dovoljno da samo fizički provodimo vreme sa decom, već sa njima treba da razgovaram­o i o dobrim i lošim stvarima. Kada detetu posvećujem­o mnogo pažnje, mi odmah kada ga pogledamo znamo da li kod njega postoji neka promena. Ako je promena pozitivna, dete treba nagraditi, a ako je negativna treba popričati sa njim i treba mu uputiti neku vrstu grdnje kako ne bi ponavljalo greške - kaže glumica, koja sa svojom decom odnos gradi na poverenju.

- Svi mi koji smo roditelji kada vidimo da dete neće nešto da nam kaže treba da se zapitamo zašto je tako. Deca su ogledalo svojih roditelja i ništa ne sme da nam bude preče od rešavanja njihovih problema. Ja svakog dana pitam svoje dete šta je radilo u vrtiću i navikavam ga da mi priča o svemu šta mu se dešava - kaže Vasiljević­eva, koju gledaoci trenutno prate u seriji „Istine i laži” na TV „Prva“.

- Zadovoljna sam ulogom manekenke. Drago mi je što mi je pripao lik osobe koja je tu da začini tok radnje. Divno je sarađivati sa kolegama posle dužeg vremena, a budući da mi je uloga pripala iznenadno, sve je ispalo savršeno - kaže glumica, koja se sprema da sa porodicom otputuje na zasluženi odmor.

- Nikuda nismo išli čitave godine, čak ni letos, jer Vujadin nije imao klub. Trenutno tražim destinacij­u kojom bi čitava porodica bila zadovoljna. Volela bih da idemo i u toplije krajeve i na planinu kako bi i moj najmlađi sin naučio da skija - zaključila je

Mirka.

 ??  ?? I tata se pita: Vujadin Savić sa decom Brižna majka: Mirka Vasiljević
Glumica tvrdi da bi bila spremna i da se preseli ako bi tako zaštitila svoje mališane
od nasilja
I tata se pita: Vujadin Savić sa decom Brižna majka: Mirka Vasiljević Glumica tvrdi da bi bila spremna i da se preseli ako bi tako zaštitila svoje mališane od nasilja

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia