Alo!

KAKO Da miris DA PARFEM TRAJE DUŽE na vratu ne ishlapi

Toplota, svetlost i vlažnost smanjuju kvalitet mirisa i menjaju njegovu kompozicij­u

- Piše: JOVANA NIKOLIĆ jovana.nikolic@alo.rs

Najtajanst­venije žensko oružje je nekoliko kapljica dobrog parfema! Znajući to, većina nas ne može ni da zamisli da izađe iz kuće, a da ne prsne bar jednu kap. Miris kojim odišemo pojačava našu ženstvenos­t, pa vrlo često i navede pripadnike suprotnog pola da se okrene za nama.

Nije nimalo lako pronaći parfem koji odgovara našoj ličnosti, a još je teže zadržati ga dugo na koži. To mu je najveća mana, što ishlapi brzo, čak i onaj brendirani, koji ste debelo platili. Sastav parfema, tip kože, čak i svetlo kojem izlažemo našu mirisnu bočicu igraju veoma važnu ulogu u tome koliko će miris ostati na nama.

Proverite naše savete i naučite šta treba da uradite kako bi parfem trajao duže na vašoj koži.

DALJE OD KUPATILA

Ako želite da miris duže traje, ne držite parfeme u kupatilu ili na drugim vlažnim, toplim mestima. Toplota, svetlost i vlažnost smanjuju kvalitet mirisa i menjaju njegovu kompozicij­u. Umesto toga, čuvajte ih na hladnim, suvim mestima i što dalje od prozora. Sobna temperatur­a ne sme biti viša od 25 stepeni.

MASNO

Nanesite vazelin ili maslinovo ulje na pulsne tačke pre nego što naprskate parfem kako bi miris trajao. Istraživan­ja su pokazala da se miris duže zadržava na masnijoj koži, a da brže ishlapi na suvoj. Zato nakon tuširanja obavezno nanesite losion za telo, posebno na one delove na koje ćete staviti parfem.

PULSNE TAČKE

Toplina tela igra važnu ulogu, pa se potrudite da miris nanosite na prava mesta. Miris traje mnogo duže kada se nanosi na pulsne tačke - iza uha, dno grla, s unutrašnje strane laktova, između grudi, na zadnji deo kolena ili na zglobove ruku. Na ovim telesnim tačkama koža je tanja, a i vene su bliže koži. Na tim mestima se proizvodi i veća količina toplote, što i pojačava miris vašeg parfema.

NE TRLJAJ

Većina ima naviku da kad poprska zglobove ruku odmah ih i protrlja. Greška! Ne radite to, jer se tako lome molekuli parfema i uništava prava srž mirisa.

PRSNI I PROĐI

Nakon što nanesete parfem na strateške tačke, za dodatni efekat poprskajte na udaljenost­i od 20 centimetar­a od tela i onda prođite kroz miris kako bi se ravnomerno raspodelio po celom telu.

Nikako na kosu

Ako želite da vam kosa miriše, nemojte nanositi parfem direktno na teme jer će ga isušiti, već miris prsnite na četku i nekoliko puta prođite njome kroz kosu.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia