Alo!

VULE, NOVI KAPITEN „ORLIĆA”

-

Mlada fudbalska reprezenta­cija Srbije danas (18.30) u Beču igra četvrti meč u kvalifikac­ijama za Prvenstvo Evrope u Italiji 2019. protiv selekcije Austrije. U subotu se srpska ekspedicij­a seli u Jerevan, gde ih u utorak (14. novembar) čeka duel s Jermenijom.

Posle selidbe kapitena Andrije Živkovića u najbolji tim Srbije, traka je sada na ruci Vukašina Jovanovića, još jednog „zlatnog orlića“sa Novog Zelanda.

- Prvo želim da naglasim da je atmosfera u ekipi odlična. Svi su dobro raspoložen­i i željni fudbala, svesni značaja predstojeć­ih mečeva, pogotovo ovog prvog u Beču. Nalazimo se na prvom mestu, lakše se diše, a lepo je kada sami odlučujete o svojoj sudbini. Nemamo, dakle, imperativ pobede kao Austrija ili Rusija – ističe fudbaler francuskog Bordoa.

Tri pobede u prva tri kola (Gibraltar, Makedonija i Rusija) našim momcima daju odlične šanse u nastavku takmičenja. Međutim, kako kaže kapiten, u našem taboru svi žele isto, da se posle Beča i Jerevana u Beograd vrate sa novih šest bodova.

- Budimo realni, bio bih zadovoljan i sa četiri boda, ali ova ekipa definitivn­o ima kvalitet da ostvari obe pobede. Možda budemo zadovoljni i jednim bodom, ko zna, sve zavisi od prvog meča. Ukoliko pobedimo u Beču, jednom nogom smo u Italiji. Lično ne poznajem mnogo austrijski­h igrača, ali stručni štab nas je odlično upoznao sa rivalom i bićemo spremni za sve izazove - rekao je on.

Vukaših Jovanović je igrač koji zna kako se sa nacionalni­m grbom na grudima pobeđuje i osvajaju trofeji.

- Mogu slobodno da kažem da bez obzira na visok nivo u francuskoj ligi, kapitenska traka je kruna

moje dosadašnje karijere. Velika je čast i obaveza predvoditi ove momke i, iskreno, jedva čekam utakmicu. U svakom slučaju, uz osvajanje Svetskog prvenstva, ovo je najveći uspeh za mene. Što se tiče odsustva Grujića, Živkovića i Radonjića, potrudićem­o se da se to ne oseti. Imamo i novih momaka u ekipi, ali mi, stariji, tu smo da im maksimalno pomognemo kako bi se brzo i lako uklopili. Zajedno idemo u nove pobede – rekao je novi kapiten „orlića“Vukašin Jovanović.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia